ett guldkorn.


PRAG: 27 maj - 31 maj 
 
jag kom hem från irland natten mellan söndag & måndag. så det var bara att slänga ut regnjackan & tjocktröjorna och byta ut dem till högklackade skor och finare kläder. tisdag morgon (jag vill kalla det natt) -fyra är natten- var vi uppe och satte oss i bilen en halvtimme senare till kastrup. där tog vi ett plan, mellanlandade, byte plan & flög ner till tjeckien. vad finns det att säga om den resan mer än att vi levde som om det inte fanns en morgondag, vi bodde centralt, jag tatuerade mig & konstaterade att min bästa vän är den perfekta resekompisen (ingen nyhet, har jag länge vetat om) samt att jag blev kär i en stad? inte mycket. det summerar den resan ganska exakt. lovade mig själv på planet hem att jag någon gång ska åka tillbaka till prag. så fin som den staden är så förtjänar den det! den här resan gav mig ny energi & jag orkade sakta men säkert avsluta den sista uppgiften jag någonsin hade i gymnasiet. fantastiskt. 



nu har jag äntligen tiden.

DUBLIN: 22 maj - 25 maj 

jag blir varm i hjärtat när jag ser att ni fortfarande klickar in här trots att jag knappt finns här. men de senaste månaderna har varit helt kaotiska, stressade och nervösa men samtidigt har jag haft så otroligt roligt att jag aldrig vill glömma bort dessa fina minnen jag fått med mig. tänkte börja enligt tiden. i slutet av maj åkte jag nämligen till irland, dublin...

trots att betygen skulle sättas första veckan i juni och jag fortfarande hade uppgifter som låg efter mig så åkte hela min engelska klass på en weekend till irland. sov i rum om tio, även om vi inte sov så mycket... haha! om dagarna turistade vi runt till en massa antika bibliotek, slott och museum. på vår fritid hamnade på alla möjliga villovägar och besökte olika secound hand butiker med ett utbud av lp-skivor som gör mig till ett barn på julafton! om nätterna däremot levde vi som irländare, körde pubrundor långt in på småtimmarna och drack irlands egen ölsort, guinness. men framförallt kände jag ett välbefinande utöver min fantasi. shit vad jag trivdes med de gäng som jag åkte iväg med! trots att vädret inte var mycket att hänga i granen med all dess regn och kalla tempratur. irland påminner väldigt mycket om england, både inom klimat och arkitektur. men jag vill ännu en gång tacka min engelska lärare som var villig att åka iväg med ett 30 tal esteter! ytterst tacksam, annars hade minnena aldrig skapats och vi hade aldrig kommit iväg.

jag tänkte fånga upp vissa milstolpar jag haft den senaste tiden. ni har missat så otroligt mycket och det känns synd att inte dela med mig av det fina jag har och fått upplevt. nu ska det bli en ändring på den här plats. en gång för alla. tack!