it felt so right it felt so wrong.

det här gör mig lycklig. planera om sommaren har snurrat runt oss. sommarjobb & sommarutflykter till varmare breddgrader. men det bästa är nog ändå när vi höjer volymen på musiken och ljud från allt mellan magnus uggla till carola. det var länge sen jag gjorde något crazy. mindre vackra toner förmedlades ihop med skratt och dans. men gud vad jag älskar min fina vän. tackar världen, universum, kanske gud? i vilket fall som helst, för är de någon relation som alltid finns där. som jag alltid kan räkna med så är de du, johanna. 

drömmer mig bort till kroatien. ser ni hur mycket jag utvecklats sen de här bilderna togs? hur mycket bättre kvaliten och färgerna är på min nya kamera istället för min gamla, D40? 



If i could see musik this would be something romantic.

jag har länge fantiserat om att jag velat för nya min bokhylla. frågan var bara hur... kanske med något som kan bidra med lite mys? & förra veckan kom jag fram till vad. köpte mig tre nya ljus -man kan aldrig få för mycket av de!- och en talrik som jag förvandlade till ett fat till mina vita ljus. hade sen tidigare turkosa stenar som jag bestämde mig för att lägga runt omkring. -tur att de är genomskinlig så färgen från talriken syns igenom! Snyggt som satan blev de. nu ska jag hoppa in i duschen efter träning & sen ska jag på börja pluggandet för min teori. 

-japp, på minneskorten på hyllan nedan ligger även bilderna från dagens plåtning av josefin. längtar tills jag kan sätta mig ner & verkligen gå igenom dem!



ta mig på orden, det går bra nu.

här har vi någon som proiterar livet. framtiden, medan nuet får ta sin väntan. jag har skolarbete, körteori & träning som pressar på åt alla håll. min sociala sida har tagit en paus. men det känns ganska bra! har haft många bollar i luften den senaste veckan och det ser ut som allt fungerar och går ihop. imorgon ska jag försöka få ihop en plåtning i studion. fram till dess får ni kolla in bilderna annika fotograferade på mig igår i hjärup. -uppgiften går ut på att sälja en produkt. i detta fall, skidglasögon. 



saknad är den känslan som gör ondast då du inte kan göra något åt den utan bara acceptera att den finns.

det gjorde mig levande. lärde mig att nuet var det enda som räknades. samspelet mellan två olika varelser som tar nytta av varandra & utvecklas framåt ihop, tillsammans. Jag slutade rida för ett år sen. jag var less på ridklubben. tyckte de behandla sina ungdomar utan respekt eller givmildighet. men när tiden går så inser man också vad det var man valde bort. hur kunde jag låta en dålig stämning på verka mig? göra så jag valde bort de som gjorde mig glad? hur mycket man faktiskt la åt sidan för att man tackade nej. djuren på ridskolan har sin egen personliga karaktär och jag saknar dem. vara enda en. min största önskan är att jag ska kunna ta upp ridningen till hösten. när körkortet är taget & andra året på gymnasiet är slut. för jag saknar det. saknar så de gör ont. måste ta mig till min gamla ridskola snart hälsa på! fram till dess får jag nöja mig att titta på de vackra fyrbenta djuren. 



solglasögon utan solsken.

// solglasögon - cubus // halsband - ur&penn // vit kavaj - h&m // blå stickad tröja - h&m // ringar - indiska, kicks & vet ej (fått i present) // byxor - veromoda // svarta skor med fransar -secoundhand, danmark //



700 kcal och en liter vatten.

det här räddade min vecka. hade en lektion idag. svenska. & slutade redan vid tio. åt i skolan & sen gick jag och min kära vän annika & mös ihop med olika sorters lattar och moodcakes. men framför allt bollade vi livet fram och tillbaka. jag behövde verkligen de. en vän som ser mig. tack ska du ha! när annika sen blev tvungen att bege sig tillbaka till skolbänken begav jag mig till gymmet. med all frustration jag hade i kroppen spenderade jag första timmen med konditionsträning. kändes otroligt bra. gick även igenom vara enda muskel i benen. en fredag jag verkligen behövde. 
 
 



stå eller falla.

på vägen hem från skolan hoppade jag av bussen halvvägs och mötte upp min syster. hamnar i en lite byhåla utan för lund och bjärred. men vyerna som finns runt omkring den får mig att älskar stället trots att de inte har så mycket mer än så. hade även lyxen att solen strålade helt fantastisk. & bilderna blev ändå lite plattare än hur de egentligen ser ut. jag behöver tid ihop med min syster. jag borde lära mig att vardera henne mycket högre än vad jag gör. hon är bäst. hon finns alltid där. 
 



två liv i en kropp.

jag pratade måndags om att jag hade en plåtning på slutet av dagen. minns ni det? så har suttit och valt ut de bilderna jag tror tanja kommer uppskatta när hon tittar tillbaka på den här tiden. tiden då hon var gravid. visste sedan tidigare att hon var gravid då hon är kusin till min bästa vän & när jag frågade henne om hon hade några bilder på sig själv och magens form sa hon nej. & då jag vet hur mycket jag själv som barn blädrade fram och tillbaka på sidorna med foton på hur mamma såg ut med mig i magen kunde jag inte låta hennes blivande son vara utan de. så efter en vecka stod hon i studion med sin höggravida mage. önskar blivande mamma & pappa lycka till med deras kommande son! 

ska slänga iväg ett sms till tanja nu & säga att hon har fyra bilder som är hennes. klara och fina.

 
 



jag formulerar följande.

blandad dag med blandade känslor. finns stunder jag skulle kunna spy ner hela situationen & folket där till (ursäkta språket) men det är här på min fristad jag får chansen, genom en flummig förklaring teckna ner hur mitt liv ser ut och hur jag upplever allt runt omkring. men med de negativa så njuter man mer av allt de bra och positiva. allt de som känns riktigt bra just nu. skolarbetet, träningen & ett antal äldre relationer. får hålla fokusen på de istället. nu ska jag gå och lägga mig. låta all frustration försvinna bort och försvinna in i en ny värld i EL James snuskiga värld med Christian och Annastasia. 

två bilder från helgen. 



vaknade med en tanke, en fundering som ingen kan ge svar på.

ibland undrar man. om man verkligen är menad för de man vill göra. tänk om jag kan något jag inte upptäckt? tänkt om jag dör ovetandes om att jag hade en kunskap eller talang ingen annan för mig någonsin varit i närheten utav? bara för att man har hittat en sak man trivs med och är bra på så behöver ju inte det betyda att man inte kan något annat lika bra om inte bättre? den tanken skrämmer mig. tänk om jag kastar bort något bara för något annat? finns det ett mentalt hinder som gör att jag inte når fram dit jag egentligen kan vara? vem vet, vem vet. 

ibland sitter jag i ett träd och ber skuggelever ta några bilder på mig. ibland ler jag & ibland skisar jag mot solen & ibland har jag en tanke som stänger in mig i min egen bubbla.



knoppar i träden och snö på marken.

idag har varit en skoldag som skillt sig lite från hur de brukar vara. hade nämligen en skuggelev att ta hand om idag & jag hade inte mage till att låta henne sitta bredvid medan jag gjorde skolarbete. så det slutade med två olika fotoslingor. mycket prat & bollande i kreativitetens värld. hoppas hon fick något ut av dagen ihop med mig! trevligt var det i alla fall. efter att tove lämnat hade jag en plåtning i sista sekund för tanja. ska sätta mig ner en dag snart och verkligen gå igenom bilderna. nöjd är jag. ni kan få se dem sen vet jag! men än så länge håller jag nog hemligt vad de är för bilder jag faktiskt tog...

tove ställde även upp på några bilder. -tove kåreby



i like this. whopp whopp.

det är dagar som den här som vintern ändå känns helt okej. blå himmel, snökläd mark & strålande sol. näst in till var enda småbarns familj var nog ute på isen idag & gjorde ett tappert försökt till att lära sig åka skridskor. en ganska fin syn. & de som inte vågade sig ut på isen åkte pulka eller tog en lång promenad längst vattnet. gud vad jag älskar mitt hav! här är några få av de bilderna jag fick med mig. kanske inte världens bästa fotoväder med mycket kontrast. men men, mycket lirkande fram och tillbaka i inställningarna så gick det ändå. 



bones and nude.

kan de här bildena för er bli froseri? för mig är det självklart. då tanken bakom är bullemi. med allt vad de innebär. människans ideala kropp har genom tiden förändrats. men det har alltid funnits kvinnor som inte passat in i de ideal som tiden hade. & även detta är ett skolarbete som både berör engelska & foto1. jag tackar för mina kära vänner som ställde upp som modeller även fast studion var något bland det kallare jag upplevt. p.s. tänk på att dessa bilder är förvrängda i sitt perspektiv. jag ville väcka en reaktion & så här undernärda är de inte egentligen. 



damn, i need to find something new to do.

lagom till helgen sitter jag hemma med huvudvärk & förkyldning. inte hela världen. man får ta sina smällar med att träna tre gånger denna vecka med förkyldning i kroppen. som tur är la jag inte jätte stor fokus på kondisen... så antagligen repar jag mig snart. dock tar jag mig igenom denna helg med träningsvärk lite var stans... ikväll lovade jag mamma att vara hemma, då vi ändå ska få gäster. ska bli kul. länge sen jag träffade familjen hållö. måste även slänga in ett tack till jobbet för er försenade julklapp! tack tack. fördelarna med att jag varit anställd där i fyra och ett halvt år. nu ska jag se om jag hinner ut en sväng med kameran också innan klockan blir för mycket. 



om jag bara hade tagit livet lika lättsamt.

jag fotade i lördags grannens hund, leo. trodde verkligen inte att han var sådan linslus som han faktiskt var! men gud vad tacksam jag är över de! han lär lätt få ställa upp igen vid senare tillfälle. fotade en bild som skulle förmedla ordet längtan. -viljan över att vilja ha något. men gud vad jag skrattade när jag fick dessa bilderna. dumboöron eller vad? haha, nä men hur söt som helst är den lille vovven. här är de tre bilderna som gav mig ett gott skratt. 



fyra bilder, fyra känslor, en kamera.

mycket skolarbete nu på senaste. men hinner inte ens med att lägga ifrån mig kameran innan skolan ber mig att plocka fram den igen. krativitet växer inte på träd. hur mycket jag ibland önskar. hade gärna haft ett eget sådant träd. bara jag liksom. men nu får jag istället priotera vad den ska läggas någonstans. -skolan. tyvärr är det så... aja, fotoarbete som ska vara klart på tisdag. här har jag det. fyra bilder, fyra känslor, fyra sinnestillstånd. jag är ändå nöjd. & glad över att jag för frösta gången lämnar in ett arbete en vecka före deadline!

ensamhet -sorgsen 

harmoni / lugn -frifullt

inlåst -i sig själv. 

längtan 



för din skull.

ska sova hos johanna ikväll är det tänkt. vi ska titta lite resor inför i sommar. kanske blir det både utlands semester & några dagar på västkusten. vi ska kolla upp boende och sånt först. än så länge är allt bara tankar, då johanna inte är arton i sommar måste hon checka av tillstånd från hennes föräldrar. ska i alla fall bli mysigt att få spendera lite egen tid med henne igen. det är en relation jag håller varmt om hjärtat.

lovade min kusin att slänga upp de sista bilderna från plåtningen vi gjorde. valde även denna gång att fixa bilderna på ett sådan sätt att varje bild fick sin egen karaktär. 

 



ett steg i taget.

jag lever vidare i min bubbla. det funkar ganska bra det mesta just nu. försöker få ihop ett efter hängande svenska arbete sen är jag tillbaka i fas. lämnade även in bilderna till min fotolärare. bilderna till färg och form ni vet? kan visa dem sen... det som tog plats idag var fotograferingen som gjordes för drottning blankas styleist grupp. så det blev ytterligare en kroppsmålning idag. bilder kommer senare när jag tagit mig an bilden som de vill ha & visa upp sitt arbete med. mycket efter fix må jag säga! men ååh, vad jag älskar mig kreativa värld just nu. 
 



leave the black behind.

färg & form. linn tog det på ordet. färg köptes & sofie bytte om. färg kastades & målandes ut på ett lakan. för att täcka golvet lades svarta sopsäckar ut. sällde där efter upp på att filma & fota lite under tiden. så här är tre bilder behind the scens. 



a reason to wear heels.

är det någon plats man inte beger sig till som en sunk så är det till musikaler eller liknande föreställningar. folk gör sig verkligen fina. gamla människor letar fram sina finaste accessoarer & gör sig själva till något extra. & jag är inte sämre än att jag kände att jag ville passa in med det folket. så plockade fram följande och satte på mig: 

//skor - ginaticot // byxor - veromoda // tröja med djur skurning i ryggen - ginaticot // örhängen - gammal present // 



how to save a life.

även om jag är ett barn som har blivit bortskämnd med olika musikaler genom livet kan jag inte minnas vilken jag såg senast och när det var. så idag var det musikal som gällde. på malmös opera. den var varken den bästa eller sämsta jag sett. otrolig korografi men inte så mycket där till. men en mys grej att göra ihop med familjen. 



to make it work the world needs to keep on spining.

jag ville testa en grej. se om hon verkligen har rätt i det hon säger. jag får tacka vovven för att han var så hjälpsam och sammarbetsvillig. så skoluppgiften är att uttrycka sig med hjälp av färg & form ville jag testa olika sätt i retusheringen för att på så vis uttrycka olika saker för alla bilder. rertusheringen är dock inte allt, man får även en vis typ av känsla broende på vad motivet är och gör. 



searching for happiness.

vaknade i morse ut av att grannen kom förbi & sa "hej, linnea sa att hon ville fota vår hund idag. men då vi ska iväg & bada kan ni ju passa hunden tills vi kommer tillbaka? bra! hej då!" & på den vägen är det. hundägare för en dag liksom. tjusningen i att kunna få uppleva allt det bra med att ha hund. dagen bestod med andra ord ut av att jag jobba, städa & gick en långpromenad med vovven. har länge sagt att jag velat fota den vackra krabaten. & nu hittade jag äntligen en ursäkt, skolarbete. underskattade dock hur svårt det är att fota ett kolsvart objekt... men men. ska ta tag i resterande bilder senare. så länge ska jag jag umgås med familjens gäster & ni kan titta på en av de bilder jag nu har. 



älskade du.




if you take care of your body, your body will take care off you.




vad är det för värld vi lever i?

är det höst eller vinter? kanske skulle använda mig av gummistövlarna istället fär uggsen? det känns väldigt kallt och blött ute. passar mig inte. jag har fått en del meddelande idag som bara gör mig allmänt ledsen. hur kan världen vara så ond? har folk inget medlidande till andra människor? hur svårt kan det vara att hålla en ömsesidig relation? hjälpas åt när något kör ihop istället för att stå bredvid och titta på. hade världen varit mer omtänksam hade mycket inte längre varit ett problem. nä, nu ska jag byta om till min pyjamas, borsta tänderna och krypa ner i min ny bäddade säng och läsa andra boken av EL james. 

ställde även upp på någon bild frmför kameran. kul att se vad folk gör med sitt kreativa sinne. här blev mitt hår i fokus. tack sara!



i'm back bitches.

& så var man tillbaka där man avslutade sitt 2012, i skolan. härligt att få spendera tid med folk man inte sett på flera veckor. någonstans i det känner jag mig ganska feg. tanken slog mig ganska hårt idag, vad säger folk om en när man inte längre är med & kan lyssna? i övrigt var skolan himla dryg, massa dötid som vi satt av. fick ut lite arbeten inför den nya terminen & så. skulle egentligen på körteori idag men då det blev inställt ska jag försöka få med pappa i bilen så jag kan få köra en sväng ikväll istället. 

här är ytterligare några bilder på sara. är så mycket mer nöjd med de här bilderna än de förra vattenbilderna jag & linn & annika tog i våras. antingen för att jag fick stå bakom kameran & slapp delta själv framför den eller för att vi var duktigare med ljussättningen den här gången... jag vet inte faktiskt. fin är hon i alla fall min kusin.



en ny klart favorit i min portfolio.

modell: sara pettersson 
fotograf&retuschering: linnea birr
utrustning: nikon d7000 + 18-55mm, 3.5-6.5 + reflexskärm + nikon ss-400

har länge fantiserat om att ta en bild som denna. dock med halva optiken under vatten, men då mitt kamerahus inte håller för detta fick jag kompromissa och resultatet blev istället det här.



one word. -love.

har haft min älskade kusina sovandes hos mig inatt. trevligt att se henne igen. speciellt när hon både ställer upp framför och bakom kameran. riktigt nöjd med bilderna jag tog på henne. -ni får se bilderna senare när jag bearbetat dem. men gladast över henns vistelse är väl de kravlösa vi ger varandra. bara spendra tid ihop är guldvärt. men bästa var nog när hon blev tuvungen att stå för matlagningen vid lunch. pankakor. 



calm down and listen carefully.

min älskade fadder fyller idag år. hipp hipp hura! middag & packet har han fått. åh, äldre blir han men nä, hans barnasinne gör honom så ung... haha. johanna kom också hit idag. trevligt trevligt. nu ska vi spela spel. varför gör man det allt för sällan? det är sån myshetsfaktor över hela de. kanske får jag med mamma & systern min. hoppas får vi göra! dagarna i sig har även bjudit på shopping med min syster & om-mublering i mitt rum. känns som en ganska god start på det mesta. 

går dagens look. whopp whopp! 



let it snow.

vad är en vinter utan snö? antingen kan våren få titta fram med alla blommor & värme eller så kan vintern få hålla i sig ett tag till. utan snön på backen känns det mer som en blek höst. & höst i januari blir inte rätt för någon! 



2013-01-01


JANUARI 
en månad som jag hade så otoligt mycket att leva för. mina dagar bestod av ta mig igenom de kalla vädert, scoundhandbutiker i massor jag började även min andra termin på gymnasiet. slutet på denna månad åkte jag även iväg på skidsemester i italien. 
FEBRUARI 
jag kom hem igen från italien och lyckades knäppa några fina bilder på bron mellan danmark och sverige. skolan hade en hög växel och många och roliga fotoarbeten gjordes här. 
MARS
mitt långa blonda hårsvalv fick sig en omgång av röda dipdye. våren med dess värme & blommor började även titta fram. 
APRIL 
jag och johanna åkte iväg på påsklovet till min mormor & bonusmorfar och njöt av allt stockholm erbjöd två studenttjejer. det var även här i april mitt hår ändrade färg till svart. så på påskfirandet tillbaka i skåne var jag alltså mörkhårig. 
MAJ 
i maj levde jag mer än någonsin ihop med min kamera. har hur många olika mappar som helst från denna månaden med bara en massa bilder. -så som det ska vara! jag gjorde några fotoshoots ihop med annika & robin. även robin som lyckades övertyga mig till att ta tag i min träning. så sen maj har jag tränat minst två gånger i veckan. ett val jag är stolt över. jag köpte mig en klädstång & med det kunde jag få lite mer ordning på vad mitt klädsortiment bestod utav. men det bästa med att det var maj var ändå att värmen låg på. 
JUNI 
stressade ihop mina betyg inför sommaren och när lovet kom kändes det ganska vemodigt. det var nu alla nya relationer från gymnasiet fick sig en regäll prövning. jag fyllde även 17 & kunde njuta av min födelsedag med släkt & vänner utomhus. Men höjpunkten på denna månad var ändå tre veckor semestern i kroatien! 
JULI 
jag spenderade julis första två veckor i kroatien. kom hem & slängde ut 10 000 på min systemkamera. KABOOM sa det i plånboken. men hjälp var lycklig jag var för att den blev min! -jävlar vad nöjd jag är med den. årets köp, minst sagt! pappa tog mig därför med på fotosafari i norra skåne. pappa & dotter tid. viktigare än vad man tror. jag tog även tag i mitt körkort och skrev in mig på byns bilskola.
AUGUSTI 
jag var lagom sur på väderleken som inte alls var så varm som jag hade önskat. men det blev många underbara måltider ute i trädgården. jag var även en sväng upp till stockholm igen, själv det här gången, & träffade annika någon av dagarna också. kom hem och njöt av min lättsamma relation med min kusin, sara. njöt även det sista av sommarlovet för i slutet på augusti började även skolan på nytt. 
SEPTEMBER 
jag började skolan med huvudet högre än någonsin. jag var taggad på allt som livet skulle kunna ge mig. kände mig odödlig. fotoarbetena fortsatte i hundra 120. en hel del bilder blev det även framför kameran. (bilden till höger har min klasskamrat liza tagit till en skoluppgift -CD omslag.) 
OKTOBER 
kylan kom krypandes och även om hösten inte är en årstid som jag trivs i så har jag många fina höstbilder i mitt arkiv när jag kollar tillbaka. det blev mycket naturfotografering & djur & några få outfitbilder. älskade hund, du är starkare än vad jag någonsin kommer bli. 
NOVEMBER 
jag levde inomhus den här tiden. kände hur allt höll på att falla samman. visste inte vilket band jag skulle dra i för att stå upp igen. halloween var det också & många välmålade barn kom och ringde på dörren. fotade även när min farbror och hans band spelade i malmö. 
DECEMBER 
julstressen kom sakta men säkert i mot en. men det kändes helt okej. mysfaktorn höjdes med all dekoration huset fick. skoluppgifterna försöktes på alla sätt kunna fotas inomhus. för kallt var det. & att gå ut i onödan var något jag höll mig ifrån. julen kom. snön kom & lika så blev det nyår i år igen. var var tillbaka där vi börja. härligt hejdå till 2012 du gav mig allt det där som mina förväntningar behövde. det var ett år med många resor, nytt folk & massor av glada, lyckliga stunder. tack alla ni som var med mig & gjorde det så bra som det var. välkommen 2013! -jag förväntar mig mycket av dig. det här är mitt 18års år. det bara måste bli bra!