before i die, i need to live.

tänk om jag hade levt varje dag som om jag skulle dö imorgon? tänk om jag varje dag hade kämpat för att vara lycklig just nu. hade livet känns mer ultimat då? hade jag fått ut mer av mitt levande? jag har många önskningar om hur mitt framtida liv kommer se ut. men även tomrum som får fyllas på med tiden. i want to live my dreams. 



vinterns alla detaljer.

idag lär jag inte göra många tag. har aldrig lagt mig eller gått upp så tidigt som jag gjort denna resa. kroppen är helt slut. denna dag lär jag halvt som halvt sova bort. ganska okej söndag? kanske plugga lite körteori & handla. kanske plugga lite annat inför skolan som jag inte hunnit med? skolan börjar ju ändå imorgon. kanske klippa ihop lite filmklipp från resan. vi får se helt enkelt. finns en del att göra frågan är bara vad jag orkar med. för hjälp vad detta lov bara sprungit iväg... 



let me go home.

jag hoppas ni med hjälp av de jag kan berätta och visa kan förstå en bråkdel av hur vackert det är här. vyerna är enastående. tyvärr har veckan närmat sig sitt slut... så idag åker vi hem. vi lämnar detta land och beger oss hem igen. snälla, snälla, snälla! säg att det finns vår i luften hemma! nu har jag haft min vinter. nu behöver jag vår & värme. här är ytterligare några bilder på italitens paradis. 



när kylan är som bäst.

det har sin charm att den varma chokladen serveras med mer grädde än choklad. att använda sig av nyttighetstänket här skapar bara ett dåligt samvete. så har lagt det åt sidan... står ändå i backen & åker snowboard 5-7 timmar om dagen. det kallar jag ändå träning! halvvägs igenom vår semster här i italien & det är med en blandad känsla av hat & kärlek jag upplever den här veckan. dagarna rullar på, den en dagen är den andra lik liksom. så bara att forsätta se ut som en stoppsignal i backen med min orangea jacka helt enkelt. 



det börjar likna något till sist.

vi glassar runt här. upp & ner backe efter backe. ganska en formigt när man säger det så där... men ack vad mysigt det är. sex minusgrader och strålande sol, ett väder man lätt kan överleva i. & bäst av allt har äntligen våra väskor, med eget liv, återfunnit sina ägare. underbart att äntligen kunna få åka skidor i sin egen hjälm! jag hoppas ni alla har det toppen hemma & njuter av lovet till fullast möjliga. kram på er alla fina!



ibland blir det inte som man tänkt sig...

denna semster skulle jag vilja sumera -so far- med ordet kaos! att bli av med två väskor mellan franfurt & turin får man tacka flygbolaget för. med tanke på alla gånger jag har tagit flyget till semestern så är det imponerande att detta är första gången vi blir av med våra väskor. typiskt bara att det blev på en semster där man är beroende av sin packning. så den senaste två dagarna har allt blivit kompromissat. utrustning & kläder har ju endast varit i halv uppsättning... men tycker vi löst det förvånatsvärt bra. vädert här är i alla fall strålande sol & man känner av att ansiktiet får sig lite färg haha. fin bränna jag kan komma hem med... tänkte ta med mig kameran ut imorgon om vädert tillåter. förvånadsvärt lite snö det ligger i byn... tur att det inte alls märks av i systemet! men här är lite bilder från byn sauze. 



en tradition är till för att följas.


nu byts espresso house & alla dess mumsigheter ut till kaloribomberna pasta & pizza...

lagom till att ni vaknar sitter jag nog på flyget till italien. mamma väckte mig vid halv tre inatt. planet gick runt sex från kastrup. flygresa på tre och en halv timme, exklusive mellanlandning & planbyte. & taxi/flygbuss till hotellet. sen ska alla hyrutrustning fixas! usch. de är nog bland de tråkigaste med hela resan... att trängas i en svettig lokal där alla vill ha hjälp att få sina saker. sen är väl planen att vi ska kolla byns innehåll & packa upp resväskorna, där min förövrigt innehåller 18,5 kg med olika mysigheter. +handbagage. lätt rest är inte min grej... 
 
vi hör när vi hör helt enkelt! pappa lovade att det skulle finnas wifi på hotellet & det håller vi tummarna för att stämmer! kram på er alla där hemma. & hörs vi inte ses vi om en vecka. ha det bäst. 



the light of the town.

helsingborg igår. tittade på alla ljus & lampar ihop med min familj. både kvällsmat & fika lyckades vi också pricka in. härligt! här är ett fåtal bilder.



estetisk är nog ganska slappt ändå...

finns det någon som missat att det är alla hjärtans dag på torsdag? svårt att missa när stort sätt var enda butik skyltar om de. & då mannen i mitt liv inte funnit min sida än tröstar jag med mig att ge min syster något extra. så den presenten är nu fixad! har man ingen man med stort m har man i alla fall syster med stort s. hon är ganska bra hon ändå! älskade syster. dagen är ju trotsallt att uppvakta någon man tycker extra mycket om... dagen i skolväg endast bestod av idésponande inför ny uppgift i foto2 & inlämning av gamla arbeten tog jag och annika hand om tiden i stan. & den obligastoria fikan ingick som alltid. 



denna veckan ut & sen blir det annat i tankarna.

ja, jag vet. jag har dragit ut på det här. men jag har velat känna efter om jag själv trivs i mitt hår eller inte. om det här är jag på något vis. & det är det. jag trivs i mitt 6-7 nyanserade hår. jag vet dock inte hur rättvisa dessa bilderna är men anyway, enjoy!
övrig fråga, var kan ett stativ befinna sig när man inte hittar de...? 



är vitt en finare färg?

att titta ut genom mitt sovrumsfönster kan skapa alla olika sorters sinnestillstånd. i morse såg det ut såhär... hur fint jag än tycker det är att titta på snön & hur mysigt det får allt att kännas, så inser jag lika fort som jag går ut att jag inte tycker om de alls. i skåneland, där jag för övrigt befinner mig dagligen, så kvittar det hur mycket man sätter på sig, man fryser ändå. snöandet räcker för min del. våren hade mer än gärna kunnat få vara tidig i år! nu ska jag pilla fram en ny frisyr till mitt hår & fixa till nosen så den blir något snyggare, sen bär det av på middag hos gamla barndomsvänner. 
& ja, jag är en tjej som har fejkblommor i fönstert. fönsterfärg lika så och tre olika belysningar runt omkring. men det känns lite som jag. möjligheten till att välja liksom! 



kändes så otroligt långt bort.

jag kan äntligen kalla mig själv brunhårig igen! jag är inte längre en tjej med grå utväxt & röda fläckar i mitt svarta hår... okej, mitt hår var inte längre svart på vissa partier... ja, de var minst lika hemskt som det låter. tror jag gått med håret uppsatt eller täkt på annat sätt nu den senaste... månaden i alla fall? så att kunna känna sig snygg i utsläppt hår igen känns underbart. värt båda tiden & pengarna. fyra timmars frisörstid med avfärgning, färgning & klippning tog minst sagt sin tid. med de förtjänade jag en av favoriträtterna till kvällsmat. -tacos. nu ska jag däremot sätta på en film & kurera knäleder & mensvärk. 



the bloody truth.

13 månader och fem dagar. Mycket som hänt och mycket har förändrats under denna tid. Insida som utsida. Vi är inte densamma vi tidigare va. Men varför ångra del val man gjort? Vi lever en gång så lika bra att lära sig att leva me det istället. Världen är rå och människorna är kalla egoister.
» 0 Kommentarer
Postat i Allmänt



fight for everything that you deserve.

om en relation ska hålla måste den vara två sidig. ibland funkar de inte utan brister. hur synd det än kan vara så måste vi inse. vi är inte gjorda för att passa ihop med alla. the bloody truth. livet i övrigt då? jo, tack det är fina fisken! träningen går bra, skolan med även om de är en del att få rätt på. tur att jag är ledig imorgon då & kan ta igen lite innan semestern som väntar till italien under lovet. men först ska vi bland annat nästa vecka ha vår sista fotoredovisningen av kursen foto1.
 
produktfotografering. kan ni gissa vad jag valde för produkt? kan inte bestämma mig heller vilken av de tre bilderna jag gillar bäst. hjälp mig gärna! 
tackar josefin som ställde upp som modell. 
rätt svar: soc's tränings bh. 



jag har ingen anledning ännu minde en ursäkt.

helt lyrisk var jag när jag vaknade och tittade ut. för de närmaste veckorna har snön och allt där till inte hittat till min lilla by. det har varit grått och tråkigt helt enkelt. men igår morse låg det frost på makren. & trots att jag hade femielva andra saker jag egentligen borde ha gjort begav jag mig ändå ut med min kamera med 50 mm:ert på. använda mig även av mina markofilter och njöt över hur bra de fungerade ihop. senare på kvällen tog jag även tåget till min saknade vän annika. känns som det var år sen jag var där... sorgligt. men gud vad mysigt vi hade de. någon man kan bolla livet med. en stabil människa. tacksam över att de är en relation jag får ta del av & skapa. 



drömmer om att vakna upp och vara stark i mig själv.

jag har lyckorus i kroppen. får tacka gårdagen för de. vi gick ut och åt på vapiano i malmö och sen spenderades flera timmar med prat ihop med lite alkoholhaltiga dryker. långt in på småtimmarna satt vi och prata om allt som rör och berör oss. riktigt mysig tjejkväll må jag säga. idag måste jag däremot både hinna med att städa och plugga innan jag ska försöka hinna med att fota lite för att sedan ikväll äta kvällsmaten inne hos grannen. 
 



damn, it friday again.

har kunnat bocka av både ett och annat från denna veckan. känner mig nöjd över att det mesta har gått ihop. trodde i början på veckan att jag skulle få nöja mig med två tränings pass, men icke, tjejen lyckades pricka in sitt tredje och sista träningspass för denna vecka idag. har även gått igenom och kolla information inför fotoprovet jag har på måndag. jag ska snart packa ihop mina saker och bege mig till malmö för att möta upp mina kära kusiner. sover där inatt. ytterst mysigt. känns som en bra fredag. nu när det är så himla kallt ute prioteras myskvällarna före partaiandet.