på resande fot

khao lak, thailand. 

japp, precis där på världskartan befinner jag mig just nu. i värmen, under solen, med halva mitt släkte. en av de få gånger i mitt liv jag har åkt iväg på charterresa men det känns bra. helt fantastiskt faktiskt. jag beundras av de små bananerna som serveras och att kaffet är så gott. skrattar samtidigt gott åt trafiken här nere och dess kaos. det är inte alls ovanligt att se fyra-fem personer på samma moped. det räckte liksom inte med att det har vänstertrafik & folk kör utan avstånd hängandes på tutan. men maten är himmelsk och lika så är drycken. vi hörs när vi hörs & jag hoppas ni har det perfekt där hemma! kram på er. 



till er som missat...

finns inte så mycket mer att säga än att jag önskar att ni alla hade en riktigt bra julafton. samtidigt önskar jag att alla kunde förknippa julen med något bra. känner lite extra för er i år som råkar illa ut över julhelgen... julen ska vara något bra & mysigt. en tid att ha en ursäkt att ses & visa hur mycket man uppskattar folk runtomkring sig.det har i alla fall jag fått chansen till. att de sen blev paket & julmat är bara ett fint plus i kanten. tack för allt!
TILL ER ALLA FRÅN LILLA MIG, EN RIKTIGT GOD JUL!!!



Ett nattspöke rör sig.


En logga jag gjorde till ett skolarbete. 

ibland ligger jag vaken om nätterna & tänker "tänk om...". det spårar alltid ur & tillsist är tankarna på månen. det finns en del saker och människor som jag aldrig släpper & som ständigt dyker upp på nytt. minns ni när man va liten & trodde på monster under sängen? inte jag. jag har aldrig trott på de där monstret. för för mig va monstret inom mig. de jag ständigt försöker påminna mig själv om när jag ligger vaken som jag gör nu, är: varför tänka så himla mycket? varför inte agera? berätta för alla i min närhet hur mycket jag uppskattar er alla. var enda en utav er! jag är dålig på det. men jag ska göra mitt yttersta & verkligen ta mig tiden o berätta vad jag tycker. för mig är det ett nyårslöfte som aldrig ska få dö ut. jag vill inte ha fler "tänk om..." på min lista. jag vill kunna bocka av dem, en efter en. finns saker & människor jag önskar att jag inte bryr mig om. men jag bryr mig så himla himla mycket mer. det går inte att lägga ett lock på vad man känner. känslorna finns där ändå alldra längst in. godnatt!



det verkar alltid omöjligt tills dess...

när jag kom hem igår stod det blommor på mitt nattygsbord från hela familjen. 

blommorna till höger kom precis med bud från mina släktningar i stockholm. vet ni varför jag fick blommor? jo, igår fick jag mitt körkort!!! så himla skönt att det inte ens går att sätta ord på det. citatet mamma satte på mina blommor är verkligen perfekt. "det verkar alltid omöjligt tills dess att det är gjort" - nelson mandela. & exakt så känns det. nu kan jag äntligen slappna av och lägga fokus på annat. så som att det är jullov och det finns massor att längta efter...

igår var det min farfar 85 årsdag så det ska vi fira ikväll! mysigt. kram på er! 



tredje advent och en tjej som inte kan sova.

det kan komma mycket från att man inte kan sova. 

jag börjar känna av hur nerverna spökar med mig. hur mina tankar inte lugnar ner sig när jag önskar. igår natt låg jag i sängen och stirrade mig blind på snetaket ovanför mig. fick ett fotoryck & drog fram min korg av smink & satte igång. ovan har ni resultatet. tror jag kom i säng först på morgonkvisten haha, så går det när man inte kan sova om nätterna. 

& idag då? joo, jag har gjort alla tänkbara söndagssysslor. städat, bytt lakan, pluggat och jobbat. för att slippa stirra mig blind på samma del av taket framöver, möblerade jag även om i mitt lilla krypin. känns bra, känns vuxet. ska försöka gå och lägga mig tidigt och sova ut imorgon. veckans enda sovmorgon och den ska utnyttjas väl! kram på er. jag tycker om varenda en av er som tar er tid att klicka in på min fristad. stor kramar till er alla & ha en fortsatt underbar tredje advent!



blandad och rörd.

jönköping är verkligen vackert. 

kan man känna sig hel och delad på samma gång? som ni kanske märkt har den här höstens motivation varit längre än nånsin. jag känner mig själv och vet om att jag alltid faller ner i en vinterdeppighet. men i år har det varit som värst. igår var jag på en föreläsning ihop med johanna & lyssnade på en man som pratade om hur det är att backpacka i australien. japp, vi ska försöka komma iväg efter studenten till A U S T R A L I E N. kände hur motivationen kickade igång destu längre jag satt där. jag blev lycklig, taggad och förväntansfull. jag är slutspurten på de mesta. vi har lov om en vecka från skolan, men innan dess ska jag satsa körkortets slutdelar. de där jag väntat och fruktat i ett år. japp, ett år. två olika körskolor, fyra olika körlärare på körskola, både mamma & pappa, fem olika bilar, fyra månaders uppehåll och protest. så japp, ett år har det tagit. & förhoppningsvis är den tiden snart över. så hela helgen kommer gå åt till att plugga & köpa julklappar. det är jul om 11 dagar och om 15 dagar sitter jag på flyget till thailand. det finns mycket att se framemot. mycket att längta efter och minst lika mycket att vara tacksam över. bara att spotta sig i nävarna och göra de som krävs utav en. kram på er!



det är redan december.

första advent idag.

jag har varit på resande fot i veckan som sagt, jönköping. så när jag får tid ska jag låta er få ta del av alla fina platser den staden hade att bjuda på. himla fint faktiskt! idag blir en söndag med bara en massa sysslor inför ny vecka. inte jättekul men väl behövligt. igår skapade jag och mamma fram året pepparkakshus från grunden. undra om jag nånsin växer ifrån det? men på tal om att sånt ta betydligt längre tid än vad man tror... jag var helt slut efteråt. nu ska jag sätta igång den här dagen. ha det så bra! kram