vad är lagom långt?

här far och flyr man. känner mig ganska spontan i mitt agerande men det är även då saker och ting oftast blir som bäst, när man inte har tid att lägga några förväntingar om hur saker och ting kommer vara och sluta. nu är jag i alla fall hemma igen efter nattens äventyr i en annan liten förort eller hur man nu ser de. jag ska straxt ge mig ut i de fina vädret och jobba en stund. känns skönt att få röra på sig lite. förresten, vet ni vad jag också spontan gjorde i fredags när jag var med min syster till emporia? (förutom att min syster köpt årets snyggaste skor!) jo, fixade min naglar. jag har känt en viss panik över att mina naglar inte växt som vanligt. kanske slarvar jag med maten? jag vet inte, var väldigt trött på flisiga & korta naglar, så för några hundra lappar har jag nu dessa på varje nagel. 
 
även en lite glimt på vad jag hade på mig igår. älskar lindex samarbete med missoni. mönster i färgklickar att tråna efter!



åh vad jag njuter.

stanna hos mig fina värder! ååh, det är det här jag suttit inne och längtat efter hela vintern. utesarveringar med människor jag älskar. precis det jag gjorde idag! efter att jag jobbat i nån timme begav jag mig till malmö där jag träffade min kära vän johanna. vi gick lite kort i stan och pratade om planerna inför valborg. vi satt även nån timme på fiket lite off och njöt på deras varama mackor och kaffe/chailatte. ännu en gång, myyyysigt. ha det bäst! nu ska jag iväg igen. kram på er!



mönster och volanger och lite där till.

mina skoldagar blir bara färre och färre men framförallt så blir de kortare. två inställda lektioner resulterade i att jag kunde gå hem vid lunch. dock satt jag kvar en stund och pratade med en återfunnen vän. åh vad jag kommer sakna årets studenttagare. men samtidigt känns det tryggt att jag har ett år kvar på mig att fundera ut vad jag sak göra när skolans säkerhet tar slut... efter skolan stod körteorin på schemat. nu j*vlar ska detta körkort tas! där efter drog jag tillbaka till lund och gick en sväng i nova ihop med min syster. trots att jag inte är någon hipster med instagram så nådde ändå informationen om dagen fram. bikboks rea på halvapriset. kom hem med lite smått och gott samt lite behövligt ting från kicks. helt okej torsdag! ta hand om era nära allihopa.



definitionen söt har fått en ny innebörd.

filluren är bara ett år gammal men någon mer positiv och glad hund har jag nog inte mött. det var den här vovven som sov hos mig i helgen. ganska fin, hu? räcker de med att jag visar några bilder för att ni också ska tycka om honom? 



sensuellare än rött är svårt.

spontant, spontanare, linnea. ja, det känns nästan så. avslutar denna vecka med en sjukt bra magkänsla, känner att jag förtjänar de. har varit omkring människor som tycker om mig hela helgen, men framförallt personer jag tycker om. efter att jag hade varit i sandby över natten åkte jag hem & jobbade. innan johanna kom och hälsade på. alltid lika trevligt! minns inte senaste hon var hemma hos mig... vi njöt av de fina vädret och gick långa promenader längst med vattnet. älskade blåa himmel, var har du varit? inte nog med det så har vi även varit hundägare över helgen, så självklart fick han också hänga på. okomplicerad relationer kan det gärna finnas fler av, min & johanna är en sådan. massa kärlek.



den dagen jag kan säga samma sak.

hjälp vad tiden går fort! eller ja, vad vet jag? kanske har tiden segat fram? ska ta mig till skånesstolthet (som vi för denna sakens skull kallar malmö..) och fira mamma & pappas bröllopsdag. även om de lovade ett "föralltid" så är de i alla fall ett steg på vägen nu. igår var det nämligen 21 år sen de gifte sig den där snöiga vårdagen i april 1992. tanken är att vi ska spela laserdom, (som jag för övrigt gör alldels för sällan!) & äta gott. sen ska jag nog ta mig vidare till sandby och spendera tid ihop med några vänner från klassen ihop med film & framförallt leva upp till ordet, som alltid, mys. känns som en fruktansvärt bra fredag. är fortfarande för kallt för att ta på sig högklackat och dansa till fötterna blöder tycker jag... nej nu måste jag byta om innan bussen går. kanske ska satsa något vitt? xoxo. 

mamma gav en ros till pappa. 



blåare än blåast.

blåare än blåast.
modell: anders birr 
foto/edit: linnea birr(jag)



lite hatt och mycket fnatt.


foto/edit: linnea birr modell: josefin hey 

tack ska du ha josefin! bilderna till skolabetet blir allt fler. igår var det denna snygging som hamnade på bild. tanken var från början att jag bara skulle ha en bild per person men nu sitter jag med nästan dubbleter på dem alla... kommer bli tufft att välja ut mina favoriter! att bara få välja åtta till tio bilder känns ganska jobbigt. men här är några av dem. måste ändå visa er lite vad det är som händer liksom. lovar att slänga upp dem alla när allt är klar. (i uppgiften ingår det att lägga ut dem på nätet, så bloggen passar ju perfekt!) nä nu j'vlar, ska jag ta tag i min fotouppgift! ha det bäst alla fina. 



grannlandet som lika gärna skulle kunna vara svenskt.

lämna svenska gränser idag. tog med mig hela familjen & åkte till danmark. gillar sånna här mini utflykter! extra tid med familjen & miljöombyte är aldrig fel. hade jag kunnat hade jag aldrig varit hemma. hade tagit med mig alla jag haft kärt och rest världen runt och stannat där som passat. i danmark blev det lite shoppande och god mat. även om vi också gjorde de vi hade som största priotering, köpa sprit. & det gjorde vi minst sagt! tungt blev de och några tusen lappar gick allt åt. men nu är vi alla fall redo för allt festande inför framtiden. 
 
för er som inte har förstått det så är danmark guldkornet på kartan när man letar secoundhand-butiker. så mycket glitter & pälsar är nog svårt att få tag på någon annanstans! & så vackert de är på de små gatorna. trots att vädert var molnigt & kallt togs kameran med ändå. så här är några ändå!
 



portfolio hit, portfolio dit.

måste köpa mig en ny hårdisk snart om jag ska hålla på så här framöver! bilderna får ju snart inte plats. till fotouppgiften "portfolio" så ligger det säkert 700 bilder som jag skulle kunna göra mig av med. men jag vet inte, inom dessa rammar vill jag inte slänga något. man vet aldrig när det kan behövas! de senaste veckorna har jag haft minst en fotografering per fotodag. så än så länge ligger det fyra av åtta bilder färdiga. halvvägs igenom med andra ord! 

en alternaiv bild på ina henckel. 



det är nog vår ändå.

som jag har dagit mig för att erkänna att våren nånstans är här. men det är det, det är vår i luften. så himla skönt. trots att våren nog är den svåraste tiden på året att få ett par fina utomhusbilder då allt fortfarande är grått och tråkigt sen vintern och ljuset är väldigt starkt som i sin tur ger starka kontraster. men vi utnyttjade ljuset jag och annika. test skuggor och ljus. bilderna på mig har annika med andra ord tagit. enjoy! 
 
(inlägget skulle kommit upp igår, ingen aning om varför de inte gjorde de... men här har ni de i alla fall.)



grönt är något denna garderob saknar.

är det något jag alltid kommer få jobba med mig själv med så är det nog att be om ursäkt. att ta ett steg tillbaka och erkänna att handlingen jag gjorde var fel osv. men gud vad mycket man vinner på det i längden. att det finns så många relationer som rinner ut i sanden för att ingen känner att de är deras ansvar att ta tag i de... 
 
men ibland känns det ganska bra att hoppa skollunchen spendera några kronor på grovindas lunch och spendera flera timmar ihop med sin gamla vän robin. han är minst sagt bra han! & precis som det var han som fick mig att ta mig till gymmet första gången var det även han som igår pushade på mig att ta tag i träningen igen. skönt att ha sin tränings kompis på plats i sånna stunder! idag däremot värker kroppen, men det förjänar den alla gånger... 
 
gick i malmö med familjens kvinnliga kön och letade balklänning till min syster. mysigt. efter mycket letande och provande hittade vi klänningen lagom till att vi skulle ge upp för dagen. härligt! det är när man slutar leta efter något som det dyker upp...! lyckades även få hem den här klänningen och en lång kjol. 
 
399:- från Zara



a good day has become.

så var vi tillbaka där vi var för snart två veckor sen, skolan. trots det hade jag bara två lektioner idag så tog tag i skolarbete som ligger och väntar på mig. men spenderade mitt pluggande på espesso house ihop med annika & kasper. haha vi börjar bli inneboende här med tanke på hur ofta vi är här! illa men ack vad mysigt det är. resulterade i en hallonyogert & chailatte & en färdig engelska uppsats. inte helt fel må jag säga. ikväll ska jag på körlektion och tror det pratades om att vi skulle ta oss ut på svårare landsvägar & motorvägar och träna. härligt! ser framemot de.

testade min fjärrutlösare igår i det fina ljuset som vädert skapa. gick ändå rätt bra. måste bara lära mig hur jag ska hålla den hahah. 
 
 



be nice please.

please april, be nice this time. åh vad jag har längtat. april är vårens månad så snälla april, lev upp till mina förväntningar! att det snart är sommar känns så himla långt bort... sorgligt. var är solen och de dryga 10+ graderna?  men välkommen april, jag har längtat efter dig!