at least i'm trying.

mötte upp linn i malmö igår. strossade genom gatorna och kom hem med och lite nya mysiga ting. kändes bra att andas frisk luft. i de dåliga höstvädert med regn och blåst njöt vi även av värmen som endast esspresso house kan erbjuda. senare på kvällen stack jag hem till johanna. lång kvällspromenad, mycket prat, popcorn och tv tittande. mysig lördag helt enkelt. 



you can not play me, i'm not a melody.

i min nattliga ensamhet. njuter jag några avsnitt av Pretty Little Liars ihop med popcorn och bitter lemon. funderar på att slänga på en ansiktsmask och lite liknande. ta vara på mig själv liksom. behöver en kväll för mig själv. känns som jag lyckats ganska bra ändå? ph & jag. what would i do without you?
 



i'm not perfect.

vilken vecka! är inte van vid det här tempot när det kommer till skolarbete. studentlivet är jobbigare än vad man tror! hinner knappt med något alls om dagarna. vaknar, äter frukost, går i skolan i sju timmar, tränar, äter, pluggar, sover. det går liksom för runt. lätt hänt att man inte hinner njuta. därför känns det helt rätt att jag sitter på espresso house med annika över en fika med skolböckerna uppe. hunnit med att plugga både natur och historia. känns bra. ska straxt hem och fota min farfar och värdet tillåter. hoppas jag verkligen! regnat hela veckan ju...-där av bloggtorkan. 



det finns inga ord. -kent

precis slagit på alla knappar jag kan. har många bollar i luften som jag vill ta tag i och lyfta fram. men kan inte neka't jag tycker om de. det får mig att lägga allt orelevant åt sidan och leva i nuet. tänkte bege mig hem till farmor & farfar nu och fråga om de vill ställa upp på en plåtning (till skolan) som ska passa in i http://www.hedislimane.com/diary/ portfolio. hjälp vad grym hon är på sin sak! älskar hennes råa enkla bilder. ta er inspererare vetja!
 
en plåtning som jag modellerade för idag var den här: klasskamrat vid namn liza wiedmar fota för sitt skivomslag.-kent. hoppas hon blir nöjd med min insats!



never said i was perfect so don't treat me like it.

lämnade in mitt skivomslag idag. med förutsättningarna är jag faktiskt nöjd. ibland får man komprimissa och ta vara på de man får. 
utrystning: softbox, blixt med paraply, canon 60d, 50 mm
modell: linn tidén
fotograf/retuschering: linnea birr (jag)



an africa dream.

hade kusinerna här igår. njöt av huvudrätt och efterrätt. blåbärspajen var något extra! det märks att vi alla har vuxit ikapp och kan umgås som kompisar. hade en riktigt mysig lördagkväll med gott sällskap helt enkelt. min äldsta kusin som fyllde tjugo i år åker till afrika om två veckor. gissa om jag är avundsjuk?! är det någon resa jag verkligen ska göra så är det dit. ta hand om dig min kära. lova mig att du njuter för min skull. kommer sakna dig.



need to find a way to make it work.

ligger ner bäddad i sängen och känner mig allmänt trött och seg. känner hur jag äter upp mig själv inifrån och kan inte komma på ett sätt att sluta. men just nu måste jag lägga det åt sidan. fokusera på allt det som får mig att leva. skulle vilja lägga ifrån mig alla skolböcker jag just sitter med och bara gå ut med kameran. men tror ni inte att det regnar? alltså it's meant to be, i need to study. har en himla massa fotoidéer! känner faktiskt att göra saker som har ett kontrett avslut är nog bland det bästa just nu. 
 



if she was away.

snälla rara människor. även ni som inte vill vara snälla, hjälp en vilsen tjej på vägen. alla har väl en favorit? vilken är er? tänk er att den ska spegla samma typ av känsla som rebecca&fiona har i sina album. och för att inte avslöja för mycket av mitt färdiga resultat får ni en annan bild. men bilden som är störst/längst ner är mer i måten på hur grundbilden utan retuschering är. mediaeleven har svårt att vara mediaelev...



baby you are on fireworks.

började min morgon med media där det slutade med en uppgift för ett skivomslag där ina höll i kameran. så här har ni några provsmaker. 
fotograf: ina henckel. 





you can't take my breath away.

bilderna blev inte alls som jag hade tänkt mig. måste fundera på saken, komma tillbaka och göra det bättre nästa gång! för jag vill inte ge upp hoppet om den här idéen. men just idag blev det inte som tänkt som sagt. så lite skissbilder från dagen i form av ett sidoprojekt i skolan. ska ju egentligen arbeta på mitt skivomslag. hoppas på betydligt bättre resultat där. 






can i call you darling?

shoppandet med mamma slutade med ett par nya gummistövlar, jacka och små prylar så som trosor, bh/sprotbh, strumpor. jackan är jag helt förälskad i. med pälsen på insidan lär jag även kunna använda den en bra bit in i vinter. mums! 




tell me what you know about dreams.

var i malmö igår med mamma och syster. länge sen vi gjorde något ihop vi tre tycker jag. fika och lite små shoppande slutade de i alla fall med. senare mötte jag upp min kära annika som följde med mig hem. vi njöt av god middag, tilltugg, film och mycket mysigt pratande. har saknat de där kvällarna med henne. 






it's not you, it's me.

utrustning: nikon d7000 // 18-55 // +4 // ss-400 
fotograf/retuschering: linnea birr
model: frida birr



 



we all enjoy to be alone by not fell alone.

har alltid varit en person som behövt mycket sömn, vila och ensamhet. bara vara liksom och ta det så lugnt som det bara går. minns inte senast jag hade en sådan daf. så denna lediga fredag spenderade jag precis så. med alla tankar som snurrar runt är jag nästan illamående. eller så är de all mat jag stoppat i mig? haha. jag vet inte... fick i alla fall i mig en enkel stadig frukost. ska fortsätta dagen i min pyjamas vid datorn. nu ska jag sträck se lite serier. i like. me like. 






cry me a river, fat.

två veckors uppehåll i både styrka och kondition tack vare förkyldning, halsont, feber och liknande. känner mig så himla glad att jag faktiskt kan ta mig tillbaka och känna att jag blir så mycket gladare ut av de. har hunnit med två träningspass på gymmet där de totalt slutade med en halvtimmes cykling, crosstrainern 40 minuter och styrka i två timmar. orgenteringspass 50 minuter under skoltid och destans cykling (till och från lund) som slutade på dryga 3 milen. känner min kropp idag i alla fall. nu ska jag stoppa i mig mat. 






släpp henne fri.

som jag har längtat, gråtit, skrikit, kämpat för att få ha de här smycket i örat. och när jag just lagt ner hoppet om att någonsin få den gjord, gör jag de. alla val behöver ni inte tycka om att jag gör, så länge ni respekterar mig. men glad är jag och det är allt som räknas. i did it! tack ivar.
-mitt plåster grundar sig i klumpighet.-





my better half.







you are going to save yourself.

ursäktar en vecka med dålig uppdate. men sen helgen har jag varit tvungen att lägga fokus på annat. kämpar mig tillbaka för att kunna lägga energi på endast de som är värt de. övningskörde idag, 70 km/h o hitta dragläget i uppförsbacke. woppa! hann även med o fota min syster. så här får ni njuta av ett försmak innan jag fixar klart alla andra gottingar. är de något jag är avundsjuk på så är de min syster längd och storlek på ögon...





how to love.

jacka: secondhand,danmark // linne: festival // byxor: secondhand // skor: converse // ringar: present, random, kicks // halsband: ur & penn



when everything comes to the end.

min lördag kunde inte ha räddats bättre än vad den gjorde. jag och min syster satte oss på tåget till danmark för andra gången på en vecka för att bege oss till tivoli. så himla härligt! är jätte tacksam över att jag har en syster som börjar växa ikapp mig. vi börjar bli mer kompisar än syskon. någon så godhjärtad och omtänksam person som henne finns inte. åkatraktionerna fick mig att skacka av allt onödigt och verkligen njuta. hemma igen bunkade vi upp med dipa, chisp, dricka till en favorit i repris, dear john. 





a heart of gold.

något jag verkligen tycker om så är enkla silversmycken. armbandet fick jag i samband med min komfermation av min farmor. varannan ring är slipad, varannan är blank. enkelt och sjukt snyggt. ringen som jag bar i ett halsband idag har jag också fått av min farmor i samband med min tio årsdag. snygga enkla detaljer som piffar upp det mesta. 





ibland blir det inte som man tänkt sig.

alla media elever vet hur ont de gör. när man raderar bilderna från minneskortet liiiite förtidigt så att man inte får med sig en enda bild från kameran till datan. ååååh blir så extremt besviken på mig själv. hur lyckas man? jag som verkligen kände att jag hade så mycket nya härliga bilder att fixa o visa upp för er sen. men inte en enda fick jag behålla. så nästan hundra femtio bilder. poff. nej. ska ta en dusch, äta o gossipa ihop mig med min kompis. innan jag sover här inatt. mysigt. otroligt länge sen vi gjorde något helt själva. bara hon och jag liksom. hoppas de lugnar ner mig.... fan. vi hörs när jag blivit på bättre humör. så ni får njuta av två bilder från danmark jag missat lägga upp helt enkelt. 





this is war.





testade något nytt i ps idag. kände mig jätte kreativ o taggad på att gå ut o fota idag. men inga idéer dök upp... inte en enda. så plocka fram kameran ändå och tvingade fram bilderna ändå. så här får ni njuta av lite närbilder ur trädgården. inget märkvärdigt men blev ganska nöjd. kul liksom. 





i don't need any pink clouds, i just need bubbles.










raindrops keep falling on my head.

dessto äldre jag blir och dessto mer lärdom av livet tar jag emot. och med tiden inser jag att jag måste ta vara på de människorna som tycker om mig för den jag är. jag har en del kompisar i mitt umgänge jag borde trycka ihop och trycka på delete. medan jag har andra som jag borde bevara nära hjärtat så länge som de bara går. de är de där människorna som får mig kriga igenom alla jobbiga dagar. 
 
idag har jag plåtat inför en reklamanons i skolan, hängt i parken o njutit av att utveckla kreativitet. ibland kan det vara bra med dåliga dagar så man uppskattar de bra.






simple the best.

gårdagens. 

solglasögon: cubus // blus: second hand // top: ginaticot // jeansjacka: hm // högajeans: bikbok // skor: converse 





i don't care, i love it.

om det var någonting som köpenhamn kunde så var de secondhandbutiker. hjälp vad mycket det fanns o välja på! retro-stil med en ish av nytt. så jag. när jag kom hem så slod jag på butikens namn, tydligen finns samma typ av butik i göteborg... men känns ännu lite mer unikt bara för att man åker utomlandas. och trots att danska krona är så mycket högre än den svenska, låg de hela fortfarande på rimliga priser. köpte hem mig ett par skor för 260 danska -drygt 300 svenska. o jackan min syster fick tag på låg på nästan desamma. köpenhamn är en lite guldgruva för secondhand-älskare!! 






de er for vildt.

danmark. med min förkyldning som satt sig på mina stämband låter jag faktiskt lite dansk. så vad passa de inte bättre än att åka över öresund och njuta av den vackra staden? här är ett försmak på vad ströget och nyhamn bjöd oss på.