always dress like you're going to see your worst enemy.

tuffar igenom sverige i hopp om att hemma ska komma allt närmare. vilket det faktikst gör. illamåendet har jag slagit bort med åksjuketuggumi så denna resa har spenderats med mat iform av räksallad, boken femtio nyanser av honom & två av tre avsnitt av torka aldrig tårar utan handskar. borde spenderat den med pluggande med totalvägrar. jag ska njuta lite till av mitt lov innan jag går tillbaka till det där. 
minns ni sneakpeaken ni fick för några veckor sen? här är fem av de bilderna linn tidén bestämde sig för att göra något av. tycker de blev riktigt bra faktiskt. 
fotografi/retushering: linn tidén modell: linnea birr (jag)



livet är som ett mynt.

jag hatar mig själv. 
jag älskar mig själv. 
allt har två sidor, 
en bra 
& en dålig.
eller är det... 
en utsida 
& en insida?



senare samma kväll efter en efterrätt & fika.

är det något jag får möjlighet att njuta över när jag är här, så är det min mormors mat. äter för en hel kolloni & njuter igenom varje tugga. dagen spenderade jag med mamma & pappa inne i stan. fika pauser & secondhand. två trogna favoriter. tackar mamma ännu en gång för allt mamma öppnade plånboken till. lyckades även titta närmare på min nyårs klänning. men tveksam, om klänningen är jag. ska rådfråga min fru när jag kommer hem igen. ligger just nu på soffan och njuter av matkoman maten jag precis åt gav mig. 



spritdoft & svett skapar harmoni.

här om dagen när vi var på fotografiska stod jag efteråt och tog några bilder på andra sidan vattnet mot gröna lund. står där i min kreativa fotobubbla när en man i 40 års åldern lulla fram och lägger armen om mig och påstår att hans kompis vill vara med på bild. skrattar lite åt situationen och tar ett djupt andetag & försöker låta bli att dömma mannen trots att jag märker på honom att han är stenad & full. han pekar på sin kompis & jag ber honom tar ned handen om jag ska kunna ta en bild. hör hur kameran lyckas fånga två bilder. jag tackar så hjärtligt för att han ville ställa upp och går glatt där ifrån. trots att orginalbilden blev mörk måste jag säga att hans vän var väldigt fotogenisk. haha. ibland är det man inte planerar för, det som blir bäst tillsist. 



du bidrar med något bra.

var inne i stan vid tolv och fikade ihop med anna, tove & min syster. för att sedan bege oss på bio. bitchkram. otroligt tänkande film & den gjorde min nykär. riktigt bra var den. min typ av film verkligen. alla fina & tänkbara ord de la under filmens gång. ååh. mysigt värre var det i alla fall. efter att vi sagt hej då till varandra tog jag & syster bussen ut till mormor & bonus morfar. blir alltid lika glad över att se dem. bland de bästa människorna som finns på denna jord må jag säga! maten börjar dukas fram på bordet nu så jag önskar er alla en satans grym söndag. 


& för att förmedla till alla som inte är i sthlm, det är kallt här. minusgrader & frost. blå himmel bjuds det dock på! 



sping, please leave me alone.




you make me cold.

sitter & myser framför öppenbrasa ihop med mitt chitee som fina anna gjorde precis. försöker få upp värmen igen efter detta kalla väderts förtjänst lyckats kyla ner mig. magen kurrar & dubbleterna av mamma & pappa står just nu i köket och förbreder kvällens mat. tacos. känns väldigt bra. måste även flika in bilderna på fotografiska inspererar något otroligt. tror du jag kan få godkännade att tända fyr på ett hus för att få elden på bild? göra en människa blind för att ögonen blir djupt på bild? raka av någons hår så att alla deras fina ansiktsdrag framhävs? kanske ta en massa nakenbilder i en säng? eller svätta en massa färg på nakna män? hade utan att tveka velat göra allt detta. 





I'm in love.

Inveg detta höstlov med ett halvt dygns sömn och har precis ätit frukost. Ska snart in till stan för att gå på fotografiska & fika med en familj jag känt hela livet. Okomplicerade typer. Fick även en försenad födelsedags present, i form av en stor mysig teekopp. Tack tack! 



and then i take a break from everything.

kan äntligen andas ut. sitter på tåget nu till släkt & vänner. stockholm står som slutdestination. miljöombyte med folk som får mig att känna mig omtyckt. ska njuta allt mysigt den staden har att erbjuda. ska träffa mina mor-föräldrar, barndomsvänner, strosa runt på alla fina gator i kylan och jöda mig själv med god mat. visste ni att det ligger snö i stockholm....? mindre glad tjej. 

våren 2012. skolarbete i rönneberga ihop med ina. hästar kommer alltid vara bland det vackraste djuren denna världen har, i mina ögon. 



stressed spells desserts backwards.

allt rinner ut händerna på mig. relationer försvinner iväg. jag själv sjunker ner och tvingas nöja mig med det "normala". jag når inte de mål jag pristerar efter. jag har hamnat i en ond cirkel och vet inte hur jag ska ta mig där ifrån. världen har rört sig medan jag stått kvar. vaknat upp från en dröm och insett att jag lever i en mardröm. det här är jag. in en annan from som jag inte trivs i. jag är inte den jag vill vara. men kampen om att nå dit är hårdare än förväntat och varje gång jag är på väg åt rätt håll får jag en smäll av något nytt och landar tillbaka i de som drar ner mig. sömnen som aldrig varit ett problem för mig har plötsligt blivit en fasa. somnar sent efter timmar vridande. känner hur oron dyker upp och tankarna smyger iväg utan att jag vet om jag tänker eller drömmer. jag har ingen kontakt med mina tankar. jag tar mig igenom natten med flertal vaknande. kollar klockan och fasar för hur lite tid det är kvar innan jag ska gå upp. när klockan ringer ligger jag redan och stirrar i taket. kliver upp och kämpar mig igenom en dag i hopp om att allt ska falla på plats. jag räcker inte till. inget är som jag vill att det ska vara. jag är inte perfekt. men var börjar man? var vänder man en ond cirkel till en god? 
 
hittad den här text bland utkast. den har legat där i dryga två veckor nu. jag förstår precis vad jag själv menar...



om jag lägger huvudet på sne & tindrar med ögonen, faller allt på plats då?

fortsätter i samma tempo och kämpar för att få ihop mina skolarbeten. pluggandet står högst upp på listan. trots det han jag träna idag efter mitt matteprov. duktig tjej. nu får det jätte gärna bli lov också. behöver det. haha, känns som det är mycket jag tycker jag behöver? att förmedla något mer kreativit eller klämchekt den här gången tror jag inte att jag kan. men om jag säger att denna hunden är linns och jag tycker den ingår under kategorin "it's so fluffy, i'm gona die!" så tycker jag att ni ska hålla med och känna empati & sympati till mitt upptagna liv. 



i need to make this work.

då jag inte erbjöd er några bilder igår får ni njuta av bilderna jag smet ifrån lektionen & tog. fina morgonljus. big love. då jag har bestämt att göra ett fotoarbete i skolan på/för bryggeriets gymnasium står jag helt still i mitt mediaarbete så resten består av veckans mest återkommande syselsättning -pluggning. 





wake me up.

samlade kraft och åkte hem till linn igår & mös. hon, jag & sofie lyckades ihop njuta av prat, skratt, flams, trams, god mat & film. mina naglar är också väldigt fina efter vår långa satsiga nagelmålning. fin fint. idag har jag pluggat & jobbat & varit ute i veberöds tuffare teränger och fotograferat höstens färger. kanske finns några godbitar på minneskortet? jag vet inte. får se över bilderna mer imorgon. nu måste jag sova om jag ska klara av den här veckan. här är tre snabbisar från idag.



335 dagar sen.

på dagen elva månader sen jag tog de här bilderna på annika. gamla bilder är som gamla delar av en själv. man ser så mycket mer i dem om man kan refrensera till vad man kände & tyckte just i de ögonblicket. här var jag lycklig. jag minns det var glad på livet, nya relationer som jag vaderade högt. vänner jag tyckte om och som även tyckte om mig tillbaka. skulle jag idag få en önskning, så vet jag var min önkan skulle vara... 



the end of everything.

tror ingen av er är speciellt sugna på att läsa en lång bibel om hur synd jag tycker om mig själv. & då bilder säger mer än ord. tycker jag det verkar som en bättre idé att ni får se bilderna jag fotade i lund i mitten på veckan. hösten är verkligen här. ingen tveka om det. 
 



feeling sicker then i ever done.

kom hem igår med en huvudvärk som inte gick att sätta ord på. försökte sova bort smärtan men när jag vakna blev den bara värre. smärtan & spänningen i huvudet gjorde så otroligt ont. hade en sån där stund om jag överlever det här är jag bäst, jag klarar allt typ. febern steg upp och något repition av historiaprovet blev det inte. så idag gjorde jag det activa valet att stanna hemma. njuta av ensamheten & ta en riktigt lugn fredag. första på över två månader... jag som skulle iväg idag. aja, man kan inte bestämma när man ska bli sjuk. tur i oturn. det var slutet på denna vecka & inte början på nästa. nästa vecka har jag tre prov (kanske fyra då jag missar historian idag...) & en inlämning. så så fort jag kan dra ner på medicinen och sitta upp i sängen så ska alla böcker fram. pluggning står på schemat. 



it's that one girl.

vi tolkar och analyserar dikter på svenskan. tar känslan och gör om den till en bild. så känn på bilderna jag fotade idag på linn. riktigt fint blev det! 



i work out.

har haft ett överrörligt knä som jag verkligen fått kämpa med för att bygga upp någon typ av muskel runt. det har gjort ont så fort jag belastat de genom powerwalk/löpning/joggning eller olika benövningar. trodde i somras efter mina löparrundor i kroatien att jag skulle leva med mitt onda knä. men idag, drygt tre månader efter de att jag kände av de kunde jag gå tillbaka till mitt löpband. sjukgymnastens benövningar tackar jag till sist för. att märka och känna skillnaden i kroppen. sån underbar känsla. de är de där som får mig att kämpa vidare med min träning. att resultaten kommer när man minst anar de. äntligen! 



i need some help with this shit.

så här på nattkröken när jag egentligen borde sova -om jag ska klara av denna veckan- så spinner tankarna iväg. jag gnager ner mig i de som sänker mig. en av de sakerna är min hy. utan ps hade jag aldrig vågat lägga upp en bild på mig själv och känt mig bekväm i de. lägger tyvärr mycket tid på att retuschera bort orenheter så som ärr, finnar, kvistlor och födelsemärken i mina proträtt bilder. hemskt men sant. tack mamma för att du gör de du kan. hon köpte mig i torekovs shop fina märken med rengöring och återfuktande krämmer speciellt framplockade för min hytyp. köpte även med mig ett minerallpuder & borse för att äntligen blev bukt med mitt dåliga självförtroende. finns hjälpen, varför inte ta emot den?



then i did take time for myself.

regnat exakt hela dagen och att då kunna dra sig undan, åka iväg och ta hand om sig själv är de bästa jag kunde ha gjort av denna dag. samla nya krafter och ladda om. för det har jag verkligen lyckats med. den här veckan har måste jag ringa och boka massage för rygg och nacke. (har sämst ergonomi när jag sitter vid datorn) och en ny ansikts behandling. även sätta igång och plugga till mitt historiaprov i slutet på veckan. samt stämmaav lediga tider för studion. ny plåtning på gång. fruktansvärt taggad inför denna plåtning då modellen hörde av sig till mig om idéen och frågade om jag ville ställa upp och genomföra den. himla kul & så taggad. kommer bli toppen bra! ska även iväg på fredag. hoppas det blir av, känns som jag behöver lite vildmark under fötterna. slänger in några få bilder från idag. myshetsfaktorn var hög. tack mamma & syster för denna dag! har ett maxat minneskort inlaggt i dator med bilder jag måste sätta igång och retuschera. kul kul kul. åååh. NU KÖR VI! 



nothing is original.

jag vill det här. jag ska göra det för att jag förtjänar det. nu är de min tur. tar ledigt idag från skolan och beger mig till tyllesand. har hört något om att den hamnen ska vara jättefin att fota i/på. upp till bevis. men huvudidéen med den här road tripen är ändå att slappna av med god mat, ansiktsbehandling och utnyttja allt spa't har att erbjuda. underbara måndag. när jag lägger ihop mina bilder såhär så inser jag hur mycket jag faktiskt har på bild... haha. detta är sen mitten av september och framåt tror jag.



.





I stopped using my head.

lovade anna att lägga upp lite fler bilder från våran plåtning i veckan. byte retushering och känslan i bilderna blev inte alls densamma längre. tyckte det blev ganska snyggt ändå. vackra ögonen min kära vän har må jag säga... tack ännu en gång anna!



and then i needed to wake up and realised everything was a bad idea.

bakfull och träningsvärk. njutit mig igenom min lördag med en massa skräpmat. tittat klart alla avsnitt som kommit ut av sesong tre av pretty little liars och sovit från och till. gått runt i mjukiskläder hela dan och inte rört mig mer än nödvändigt. jag och min säng har varit bästa vänner idag. umgåtts i dryga tolv timmar nu. för det är där jag trivs som bäst. 
-tänk om jag hade varit lika snygg nu som jag var på plåtningen för robin för någon månad sen.-



hello sexy lady!

ikväll vill jag ha en riktigt bra kväll som jag minns. en kväll som verkligen bara suddar ut allt ont och negativt. så jag hoppas. orkar inte med en kväll till i samma kaos. sitter just nu i min säng med linn bredvid mig med nyduschat hår och utfört träningspass på gymmet.duktiga tjejer! tränar på en fredag. vi överväger att antigen börja med maten i form av hemmagjordpizza eller om vi ska börja fixa håret. vi får se. nu hoppas vi ihop på en bra fredag! 



studdy on my own.

har spenderat mer än en timme på detta nu. bläddrat fram och tillbaka i min instuktionsbok om manuellfokus/bestämndfokus. kastast hundra sidor fram och tretiotvå sidor bak och nio sidor fram och ytterligare tolv sidor fram. så har jag hållt på och frustrationen har kommit gång på gång efter varje bladbyte... något klokare kanske jag har blivit. de enda jag har förstått så här långt är att bestämnd fokuspunkt funkar i manuella inställningar i kamerahus och objektiv. annars måste du låsa fokuspunkten med hjälp av att du håller inne AE-L AF-L. tycker faktiskt att det var onödigt svårt på min älskling. men ingen är perfekt. men min kamera är ändå nära nog. 
-min mors sjukt snygga detaljer. kolla in detaljerna på de svarta byxorna och de underbara färgerna på väskan.-



please do a replay tomorrow.

en lång svordomsramsa började jag dagen med när jag insåg att jag glömt kameran hemma när ljuset var helt magiskt imorse. lär aldrig förlåta mig själv. så tröstade mig med att ta några höstbilder i dagens kvällsljus istället. har svårt att hitta snygga retuscheringar till höstljuset? lite röd/orangea inslag kanske? mycket eller lite kontrast? nivån på mätnaden? aja, bara att testa sig fram. kanske finner min isch på höstbilder snart. håll ut! 




you are still just as beautiful as my first picture of you.

de mesta börjar landa och hamna på plats nu. börjar känna igen mig själv och min vardag. äntligen! jobbig dag idag dock, som både innehöll volleyboll, naturkundskap och dubbel lektion matte. matten är förvånadsvärt skönt. äntligen ett ämne med konkreta svar och lösningar. satt kvar i skolan och pratade med ett par gamla kompisar och min svenska lärare. inte alla skolor man gör de fram till halv sex...? hemma fotade jag ett skivomslag till min far, soundcloudare som han är... haha. men gud vad jag tacksam jag är över att han tvingade ut mig i kyla. för kolla vad havet bjöd på idag!? hur fint? typ över fint. älskade danmark på andra sidan öresund. -glömde dock mitt stativ hemma. orutinerat.nu-



finished in time

tror inte jag nämnt så mycket om mitt senaste fotoarbete i skolan? jag vet att jag har berättat fotografen jag ville efterlikna, hedi slimane. hon fotar mycket enkla detaljrika bilder med mycket kontrast med vintage känsla i svartvitt.  så här är mina fyra bilder jag väljer att ta med. ganska nöjd med hur allt blev tillsist. tycker det liknar hennes verk. men hedi är grym. fotat ett x antal gånger för både franska och italenska vouge. 
modeller: stig pettersson, linn tidén, anna thorén. stort tack!



i miss the old fearless me.

fotomåndag. har hunnit med två plåtningar idag. en med linn och en med min gamla vän anna. hon är verkligen något eget. så jälva ball tjej! glad att jag har henne. grym som fan är hon min vän. börjat fixa och trixa med hur bilden på linn ska bli vid färdigresultat och tror det kan bli riktigt bra! precis som bilderna på anna. just den där enkla, lite stela, råa bilderna kommer bli perfekt till detta arbete. har en himla massa att ta tag i nu. känner hur stressen och oron kommer krypande. bäst att sätta igång och bocka av de som blir klart. 
fotograf/retuschering: linn tidén modell: linnea birr (jag)



don't judge me.

firade min farmors 81 årsdag idag. gick dit på fastande mage och rullade hem. lite så det alltid har varit att komma hem till farmor och farfar. då de lagar väldigt god mat och man inte har mage till att tacka nej när frågan om man vill ha mer dyker upp. och har man väl tagit upp det på tallriken får man snällt äta upp det också. tur att jag han jobba innan jag stack dit så jag i alla fall lyckades röra mig lite. satsa ett stenhårt träningspass på gymmet i veckan känner ännu mer lockande nu än tidigare. 



make the world a better place.

hösten kommer smygandes och alla trädens blad ändrar färg. bladen faller till marken och grenarna blir kala. bladen blir till löv. marken blir mörk av allt regn som landar och sjunker ner. det blir svårare och svårare att gå längst med gator och torg utan att stoppa fötterna i vattenpölarna som pryder marken. den tunna jackan bytas ut mot något tjockare och mörkare matrial. hur mycket vi än sätter på oss blåser vinden in under våra kläder och vi hutrar oss igenom denna årstid och önskar att värmen är här snart igen. 



when nothing goes right, go left.

då gårdagen sluta allt annat än planerat har jag inte haft någon lust alls idag. varit på dåligt humör och liknande. det enda bra med den här dagen är att den snart är över. har precis legat i badet i mer än en timme. slutade upp med russin till fingrar. men det blev tid för mig själv. kröp ner, med öppna ljus, hårinpackning, bodyscrob, bodysalt och läste tidningen chic och bara njöt och hörde regnet smattra utanför fönstert.




gona get down on friday.

dagen går i hundra nitti. har varit inom bjärrd, lund, bjärred, malmö, veberöd, senare ska jag iväg vidare inom eslöv till liza för att möta upp ina och lotta ihop med linn. haha finner likheter i våra namn... för att ta oss till lundsinspark i malmö.
sneakpeak på dagens plåtning för linn. fin fint.



my life's a lesson.

avslutade min andra sesong av pretty little lairs precis. fastnade för texten i låten de har i slutet på sista avsnittet... mitt gamla jag väcktes till liv och kände igen sig. kunde lika gärna varit jag själv som sagt de för några år sen. lägger ofta mer tid på det negativa och ältar det tills det gör ont. jag är duktig på att förvränga allt till min nackdel. ser ofta mer nackdelar med folk än fördelar. jag tror att de menade det värsta möjliga med det de sa eller agerade. men jag är rädd. jag har blivit bra mycket bättre på en av mina svaga sidor. men jag märker, de finns kvar. 



that day i wake up with no drama.

detta höst vädert med regn och blåst får mig redan att längta tillbaka till värmen. min solsemester i kroatien känns så himla långt bort. tre veckors sol och värme. känns som en evighet sen, men de här jag behöver. behöver tvinga in mig själv i värld som jag inte trivs i och faktiskt ta tag i den och göra den bättre. successivt reda ut de som går.  helt sjukt vad man kan trassla till de på ett halv år. avslutade i alla fall dagen med en svettigt träningspass med kondition och mag&rygg övningar. bästa sättet att få ut ilska och frustration på kan jag lova!



you need to get through it before you can get over it.

för er som missade vad jag hade på mig i måndags haha. väldigt mycket inlägg med samma outfit... aja. tycker ni ändå ska få mysa ner er och gotta er till lite bilder som förhoppningsvis ger lite inspration. 

skor: secoundhand // byxor: bikbok // blus&jacka: zara // smycken: glitter, guldfynd, indiskan, usa



fem stående bilder på vackra lund en lördagkväll.

ibland slutar det med något bra när man missar bussen hem. började min vandring hemåt med ögonen genom linsen. gillar ljuset kvällen kunde bjuda på. känns rofyllt med en höstigkänsla? 



en hjälte utan mod som du inte ens förstod.

ina, satan vad snygg du är. chalala. -bilder från i måndags. 



med detta säger jag godnatt för idag.

plåtningen vi gjorde i måndags ( http://linneabirr.blogg.se/2012/october/photography-gives-us-a-chance-to-remember-what-the-brain-forgets.html .) började faktiskt med en seriös början. tanken var proträttbilder på både mig och ina. enkilt och snyggabilder. så här har ni några bilder från den seriösa början... -ursäktar de olika färgerna i bilderna-
 
 
 



när karma tar en paus.

gått igenom grunderna i hur man klipper ut och monterar in bilder hela dan idag. ganska seg faktiskt, men man måste påminna sig om hur man gör! spenderade även en tid i stan med min syster och en dryga timmes övningskörning. backning var högprioteringen. don't you ever look back. -vad hände med det uttrycket i bilväg? usch. backning kommer bli en seg del, om det inte redan är de. har precis dukat upp digistive, skorpor och te som tilltugg till mitt pluggande. historia och naturkundskap står på shemat. kanske hinner jag med att reda ut frågetecken i matten också? aja, vi får se hur länge jag orkar hålla de uppe. p.s. hur fin är inte denna kopp med ödlan på. nostalgitrip a lá tusen!



i see a... rabbit.

min grannar måste skratta gott åt mig. springer ut med kameran i högsta hugg utan skor eller jacka. snabb inställningar i kameran och lyckas med tålamod haffa denna harre på bild här om dan. trots en arg mamma för att man springer ifrån maten fick jag min belöning. obeskrivligt tacksam att den satt stilla i någon sekund. lilla söta grej, vill du bli min?



photography gives us a chance to remember what the brain forgets

foto foto foto. en timmes genomgång om bildkomposition. plåtning (se nedan, började bra men ballade ut något...). klassfoto. +outfitbilder. imponerade att man får ihop så mycket bild och foto på en och samma dag. kul är det i alla fall. i bildens värld han jag göra en paus och hinna med att äta, träna och plugga. jag levererar!

 



every teardrop is a waterfall