höga isotal och låga temperaturer.

// halsband - ur & penn // svart blus - whopps // gul tröja - seccond hand // svarta byxor - veromoda // skor - din sko // ringar - indiskan, åhlens, kicks //



jag blir stolt.

skola från halv nio till halv fyra. inte min dag. massa negativa energi överallt. lärare som fel behandlar och känslan över att inte orka men ändå känna vilja att nå sina mål finns där, som alltid. men sen finns det guldkorn från dagen som jag skulle vilja återuppleva om och om igen. satt kvar efter skolan & tittade på medan entreprenörskaps-grupperna byggde upp sina bord på högsta våningsplan. tilltugg, ljus, datorer, broschyr för att framhäva just deras affärsidé. eget företag men inriktning både inom fotoarbeten, musikproduktion och vardagliga behov vi inte ens visste att vi behövde... lärare, kompisar, syskon, föräldrar & andra vuxna, kom dit för att satsa pengar och stötta unga företagande. stolt blir jag faktiskt. över att det finns så otroligt begåvade och kreativa människor som faktiskt kan lyckas om de bara vill & kan bita ihop när det går emot dem. önskar jag var lite mer som dem. de tror på sig själva och inte ger upp. 

känner mig helt utpumpad och även om jag borde ta tag i en massa bilder & skolarbete så säger jag här med godnatt. jag behöver sömn. njut av dagens facelook (trots dåligt ljus) så ska jag försöka slänga in lite mer exakt imorgon vad som bars idag. 



ditten eller datten. det är frågan.

kan inte bestämma mig. beskärde samma bild jag la upp igår till liggande-fotoformat. men hittade även att snarlik bild bland bilderna jag tog och fixade till den också. nu hur jag två bilder & en stor beslutsångest. 



today was a good day.

har börjat fixa och trixa lite på bilderna från plåtningen i fredags. so far so good ser de ut så här (bild). hur fina är inte de ihop? ganska sött faktiskt. inte nog med att jag hunnit med de stack jag och linn tillbaka till bryggeriet idag för fler bilder mer framför allt fler intervjuer. oj! funderar fortfarande på vad som skiljer denna gången från förra då mina bilder känns så mycket bättre denna gången. mysigt folk är det minst sagt. haha, de börjar känna igen oss nu... stammisar. satt kvar en stund efteråt och pratade med andreas, en kille som går tredje året på sin skajtelinje. trots vissa frågetecken om vad han sa så kan jag gå och lägga mig med ett leende på läpparna om hur bra denna dagen känns! & avslutar dagen på en av de bättre sätten, fint nattbesök av linn. imorgon blir det filmklippning på schemat. (inlägg som skulle kommit ut igår kväll...)



bättre sent än aldrig.

bryggeriet 2012. 
linnea birr 
nikon d7000 
18-105 mm 
 
 
 



luckies girl on the planet.

snyggare än snyggast lämnar jag nu huset för att fira min kära kusin, sara. hon fyllde arton för nästan en månad sen och firandet med släkten har redan varit. men ikväll, då är det hennes födelsedag som ska firas ihop med sina vänner. fina lördag. mot malmö säger jag då! 
sara på sin teater på skolan för dryga ett år sen. snygg tjejer minst sagt! 
e



a part of me say it's okey to live for the now.

fotograferade bilderna till min filmstilbild för ett skolarbete. gud vad fina mina modeller var ihop! gjorde du bra linnea. tror bilderna kommer bli riktigt bra efter liter efterarbete. nu har jag precis kommit hem från bygdens pizzeria. några förmåner måste man väl få när mamma inte är hemma? mysigt var det i alla fall. blir en lugn fredag. ska ta hand om mig själv med ansiktsmasker och nagelmålningar. kanske sätter jag på något avsnitt the mentalist. ibland är livet bra! 

var ju på bryggeriet i veckan. tänkte börja med att visa bilder på att även de faller och trillar av sin bräda. ungefär som jag hade gjort också... 




no time to be late.

att jag har haft kvar min header från i februari (tror jag) trots att jag både bytt hårfärg två gånger och årstiderna har passerat förbi. kan inget annat säga än att det är illa. rikitigt illa. så drastiskt så länge innan jag verkligen får förklaring på hur jag ska gå tillväga på det jag egentligen vill göra så får vi nöja oss med det här. hade jag inte bytt nu hade jag nog lagt ner hela skiten. för gud vad här ser ut. frusterad över att inget egentligen är speciellt snyggt och att jag inte har någon aning om bloggkoder. trodde ni att mediaelever fick lära sig sånt? 
minns ni den här bilden jag nu har istället över "om mig" ? 



when you want something you've never had, you have to do something you've never done.

jag vet inte hur många gånger jag klagat i denna blogg om hur mycket jag hatar kylan. hur mycket jag längtar mig iväg till varmare breddgrader. det är enda platsen på jorden jag verkligen känner lycka. enda platsen jag kan slappna av. enda platsen jag känner att jag är jag. i feel alive. att mina föräldrar valde att bosätta sig och skaffa familj i detta iskalla klimat får mig att rya tillbaka. jag förstår dem inte. den dagen jag får möjlighet kommer jag lämna denna kyla. i värmen är där jag hör hemma. så är det bara. 
älskade älskade älskade plats.



a dream are a wish your heart makes.

har ni noterat de lika mycket som mig att jag knappt berättar vad jag har haft på mig? tycker det är synd faktiskt. detaljer från igår: 



i need to do better than best.

ingen sol och massa moln. idag blir det teorilektioner för körkortet, pluggande och ytterligare lite pluggande. jag måste, idag har jag inga ursäkter alls. tre läxor måste jag bli klar med. bara att komma igång och få det klart. jag som egentligen ville träna... aja få ta det imorgon istället. just nu har jag englska så måste forstätta med mitt arbete. kram på er! 




slår ihjäl mig och dör.

oj vad denna dagen har försvunnit iväg. idag var nämligen the Day med stort D. jag & min kära vän linn begav oss till bryggeriet för fotoprojekt. film & bilder stod på schemat. tanken är vid färdig framställning få ihop ett bildspel. men det vi fick var ett ytterligare bevis på att dubbelkolla allt så det fungerar en extra gång och att film inte är något för oss eller ja, för mig. för tror ni inte att det slutar med att vi kopplar in mic till systemkameran & att den sedan inte kommer något ljud när vi spelar upp de tre intervjuerna vi gjorde? jo tänk för att det var så. så blir en ursäkt till att dyka upp igen på denna underbara skateplats om en veckan igen. känner lite att jag har dött och måste samla nya krafter på dödsbäden och visa upp mig då igen och säga att jag bara leker profitionel men kan egentligen inte ens utrustningen... i detta kaos kan jag inte hjälpa att älska bryggeriet lite till. visste ni att jag var på väg att välja estetisk linje på bryggeriets gymnasie? hur mycket jag inte klarat av att byta ifrån lbs så ångrar jag mig ändå lite. en parallelklass med skate-elever istället för spel-elever, ja tack! 
 
har inte vågat gå igenom alla mina bilder men förhoppningsvis kanske jag har några guld korn. håller tummarna! 



det som var viktigt innan är inte viktigt längre.

det som varit viktigt för mig är inte det längre. jag känner att det jag tidigare vaderade som det högsta i mitt liv har plötsligt börjat vaderar mig lägre. ord är ibland inte allt. dubbelmoralen jag stöter på just nu skapar en dålig magkänsla i mig. jag önskar att folk ibland stannade upp och tänkte igenom hur de lever. ingen är perfekt, så varför leva där efter? enda platsen som känns perfekt just nu är värmen. solsemestern jag gjorde i somras. att jag redan längtar tillbaka så mycket att det gör ont i mig. nej. nu ska jag ta ett varmt bad och försöka koppla bort all ångest, stress & ilska jag har i mig.



bilar kanske är min grej ändå.

 



någon djupt talande rubrik hade suttit fint.

verkligheten slår mig. gång på gång. idag har inget funkat som det ska. har gjort mitt yttersta för att inte falla på mina brister. ingen tycker om någon som gnäller, är negativ och inte äger några egna åsikter. men jag har så mycket åsikter om livet och hur just mitt ska leva att det räcker och blir över. jag har mål jag vet att jag vill uppnå. frågan är hur och vad jag kommer bli tvungen att offra för att nå dit. usch, idag är jag så arg och irriterad på mig själv och sittsarna jag sätter mig själv i. vad sägs som att tänka efter innan du agerar linnea? tänka igenom följder och inte räkna med att du kommer undan med allt? jag vill för mycket för mitt eget giriga-, egocentriska-, naiva- jags bästa...



föddes jag trotsig eller gjorde samhället mig till det?

medan alla andra följer samhälles trender inom musiken har jag det senaste dagarna endast funnit mig dragen till gamla disneylåtar. hur underbara är de inte? varför uppskattar men de inte oftare? varför är de så mycket bättre på svenska än engelska de flesta låtarna? varför är alla texter så himla mycket djupare än vad jag förstod som barn? 
 
idag har jag gått i skolan, träffat tandläkaren (som gav mig beröm för mina tänder), haft en 80 minuters lång körlektion & ska straxt plugga det sista inom min historia. ibland blir jag så arg på mig själv över att jag inte har längre framförhållning. hade varit så underbart om jag hade kunnat tacka ja till filmtittande hemma hos en killkompis ikväll istället... men smällar man får ta. det kommer fler dagar vi kan ses.
 
tycker att jag själv har sett exakt lika dan ut de senaste halv året. men när jag tittar på de här bilderna. så ser jag personligen stora skillnader på mig själv. kinderna, håret, benen, klädstilen, ögonbrynen & käkbenen. tror listan kan bli lång. men gud vad jag saknar min hår längd. let it grow.



det är så jag minns det.

stannar hemma idag. pluggar ikapp det som behövs & försöker göra mitt bästa för att inte falla in för mycket i sjukdomens träsk. har endast rest mig ur sängen för att få i mig frukost efter mer en ett halvt dygns sömn. men att vara hemma såhär får mig att längta tillbaka till skolmiljön. gårdagen gav mig hopp om gammalt. & gud vad jag saknar det. så mycket jag önskar jag kunde kasta ut mig själv i förlåtelse och hoppas på att vissa saker föll på plats och att jag fick tillbaka en del av mitt gamla sociala liv. 
vad tror ni om bilbilderna jag fota? tror ni att de är något att ha? (har ett x antal till men idag har jag inte hunnit ta tag i dem.)



pervers politiker.

jag är en impulsiv person inom många punker. jag får för mig saker jag vill göra & uppleva & jag vill göra det exakt just då tanken dyker upp. tanken den här gången blev att sova över på skolan mitt i veckan. (tidigare elever fick sova där mellan torsdag-fredag då fotoläraren fanns i byggnaden.) med de argumentet & att våra lärare känner ett förtroende till oss lyckades jag & två kompisar sova inatt på skolan själva. inte alla som inte vill hem? njöt av prat, skratt, popcorn, coffein intag, köpemat & mentalist + lite sims.
 
idag har haft foto hela dan men ändå har jag inte hunnit ta tag i varken mitt fotarbete eller tidigare bilder jag lovade att visa. men att maila bryggeriet har jag lyckats med! whopp whopp. livet på en pinne. kan gå & lägga mig glad ikväll. nöjd med det mesta. ikväll förtjänar jag att känna så. de som tror att man kommer någonstans i livet, lär sig genom att ha tråkigt, till alla er från mig: ni har fel. 

även om de här bilderna har sin enkelhet att finna sin tryghet i, så märks det hur mitt tänkande omkring vad jag fotar & hur jag fotar det jag vill ha på bild. 
 



ebba po skånska.




ung & kåt.

tackar för en otroligt härlig lördag. har massor av bilder att fixa till. både från "ebba po skånska" & bilen jag fotade idag. tror resultatet kan bli grymt! om jag hinner ta en paus från mitt pluggande & lägga tid på bilderna lär ni kunna få smaka på dem imorgon eller i övermorgon. för nu har jag precis jobbat, övningskört med pappa och ska ta ta i min historia och förhoppningsvis min matte också så finner ingen tid till hobbyarbete. tyvvärr måste skolarbetet gå före... aja, just nu känns livet riktigt bra! 
kom hem med en ny ögonsten i min samling nagellack. guld/brunt från ginatricot. 



some times i try to be normal, but then i realise that's boring so i go back to being me.

min fredag kändes bara så ultimat. stack & träna efter skolan, så att var enda muskel känns idag... kom hem njöt av tacos med syster & pappa. tittade på jersy shore & mentalist på tv ihop med min syster och njöt av kladkakan min syster baka. somna straxt efter midnatt. jag förstår inte hur jag inte tagit mer tid till sånt här? min kropp måste återhämta sig. idag då? jo idag ska jag jobba & sen in till entré med min syster. mysigt. sen ska jag ut & äta ihop med familjen i malmö & titta på min farbror. härligt! 



nu börjar hösten bli vinter.

i detta tråkiga regnväder vill jag förstärka att hösten ändå hade guldkorn. det var färger, mönster & glädje. bilder jag tidigare inte visat. tagna i lunds stadaspark. även om hösten inte är min årstid måste jag medge att hösten är så mycket finare i färg. & vintern ska innehålla snö även om det är för kallt för allas bästa. 



stående snopp.

predikar här med ett inlägg om hur synd det är att min blogg har tagit lidande för att kreativiteten lagts på hyllan sista dagarna under detta höstlov. då kreativiten blivit ett måste & ett kvar så för att få chansen till att verkligen vila upp mig har jag lagt det åt sidan. vad mer ska jag säga? sen vi hördes av senast har jag njutit av sims3 på lanet, tränat, träffat vänner & njutet av att bara vara. kom tillbaka till skolan idag och länge sen jag känt mig otaggad över att behöva gå i skolan. vem är avundsjuk när jag säger att min medialinje låter mer som natur när min dag har beståt av simmning, naturkunskap & matte. 
då bloggen på senaste saknar bilder på mig. njut av en till. två i rad liksom. 



beskåda detta ansikte & njut över att det inte är ditt.

igår klippte jag av en dryga dm & senare på kvällen/natten färgade jag det. naglarna fixade jag någonstans där emellan. så för att visa hur jag faktiskt ser ut. mitt sanna jag. så slår jag den här bilden i ansiktet på er alla. jag vet inte hur mycket det syns på mitt nya hår att de är svart med rödanyanser? men så är det i alla fall. nu ska jag på släkt firande för min kusin & barndomsvän sara som fyllde arton i måndags. sen där ifrån blir jag tvungen att ta buss & tåg till skolan för att njuta av lanet. japp, mot förmodan gör jag det i år med. vi hörs antagligen senare inatt. 



you know me better than i do.

fick ett sms från min prinsessa från tenerifa. (japp, hon njuter av värmen där borta...) kunde inte gjort min dag bättre. hon teknade ner precis det där som jag behövde höra precis just nu. hur hon lyckas? jag har ingen aning men tacksam är jag. idag har jag mycket att göra. ska klippa mig, ta mig i till lund & träna ihop med linn där vi senare drar till malmö och planen är att gå lite i stan. kanske hinner vi med någon bio också. vi får se. det enda vi är hundra på är att vi ska fixa våra naglar idag. tack! mina naglar existerar inte ens längre så här års. hemskt men sant. nu satsar jag med en välförtjänt frukost så jag hinner med allt. 
favorti i repris. rönneberga våren 2012.