specified old fashion.

tänkte ta tillfället i akt och visa upp vad jag fick med mig hem här i veckan. en vit stilren skjorta & svarta högklackade skor. skorna är nästan två storlekar för stora så får ta och köpa hem ett par sullor. då ska det allt gå! dessa skönheter fick följa med mig hem för 150:-. och de har väl ingen mage att klaga över? 




we need to die before we can live.




and pause this moment.

förmiddagens roligaste var väl när jag stötte ihop med en kille från gabbagabba på bussen imorse påväg till skolan. lite kändisskap finns det tydligen i min lilla håla. när dagen övergick från skola till lov begav jag & annika oss med var sin ben&jerry till lunds mysiga gator. hittade en plats i solen där vi slod oss ner. himla mysigt. får mig att känna mig levande. som jag finns. massa prat och funderingar skickades fram och tillbaka. "tänk om vi hade skapat en glass... Linnea&Annika's. haha" när robin sluta möte vi upp honom för att följa med som sällskap och synpunkter. båda mina vänner hittade både de ena och andra. även saker de inte ens planerat att köpa. det blir väl så? aja, ikväll sover jag hemma hos annika. & det är precis vad jag behöver! 

solen rakt i ansiktet. fint ska det vara. mitt hår inte nådigt.

annika var lika vacker som vanligt. 

tröstäter min glass. men jag trivs. 

för er som inte vet så är jag allergisk mot nötter. så nu kan ni få gissa själva. om vilken glass som tillhör vem.

fick en känsla av grekland med de vita fasaderna och de blåa fönsterkarmarna. att himlen inte hade ett enda moln på sig är ett under. 



because i have to.

sticker strax iväg för att gymma ihop med robin. funderar på om vi ska köra ett spinning pass också men vi får se hur de blir. kanske springer förbi seccondhand butiken här i lund också. nu kör vi!!




ni som nyser och hostar i handen. -ni kan inte förvänta er att jag kommer ta er i hand och hälsa.

en sak som slog mig. halva min klass är sjuk på ett eller annat vis. antingen har man ont i magen. är trött och seg. förkyld med hosta och halsont. ont i huvudet och gnäliga. det här med att folk hostar i min närhet kan jag klara av. men att nysa, ännu värre, snyta sig. där går min gräns tycker det är äckligt. rysningarna kommer och jag vill bara hålla för öronen och be personen att sluta. men jag sväljer det. för jag vet att det kommer träffa mig tillslut. folk vet inte när det är bäst att vara tyst. man vinner inte på att sprida en negativ aola. det vinner ingen på. håll humöret uppe. ta inte ut de på din oskylda omgivning! tänk dig för innan du pratar.
dagen i övrigt har känts jättebra. skolan rulla på med både debatt och redovisning. kändes bra faktiskt! så vi får väl se om jag når betygen jag vill. efter skolan begav jag med robin & annika till malmö för att leta efter vårjacka till min vän. han hitta ingen. så letandet får gå vidare. kom dock själv hem med en ny skjorta och skor. måste köpa någon typ av sula i mina två storlekar förstora skor. haha. men de är de värt. med ett leende på läpparna över att jag är så bortskämd med en så god vänskapskrets kom jag hem och färdeställde min systers inbjudan till konfiermation. nu ska de skrivas ut och skrivas under innan de skickas ut till släkt och vänner. sjukt taggad.
om vi avrundar dagen. ta lärdom av: -vad det än är, har man aldrig någon en anledning till att behandla sin omgivning med dålig humör och spydiga kommentarer. din omgivning kommer tappa orken. det tar på krafterna att umgås med en negativ person. välj era strider. ibland kan det löna sig att hålla käften stängd och svälja sina ordval.  

med eller utan färg. det är dagens djupaste fundering. 
fin är du min syster.



öppna din dörr.

yttligare några bilder från vackra staden lund. så himla fint de är! alla dessa gamla gränder och gator. annika & jag svor en end på att vi en dag skulle bo i någon lägenhet i lund med innegård och allt. nog med mitt suktande, godnatt på er. vi hörs. sov gott allihopa!




vitsipporna ute i backarna står.

tog mig frihet att gå ut och fota blommorna med annika. 




jag kände hjärtat slå.

imorse var jag högst upp. imorgon är jag neranför. känner mig inte som mig själv. skolans press och stress gör mig outhärligt trött. orkar knappt plugga när jag kommer fram emot eftermiddagen. så hoppade allt som kallades läxor och plugg när jag kom hem. stack ut med rollorna i de fina vädert. de är stunder som de där som får mig att inse hur mycket jag uppskattar att jag har en syster att göra sådant med. kroppen är i alla fall lagom mör nu. rumpa och lår känns av! well done girl. har suttit och pluggat so och matte de senaste timmarna. ska pausa med ett avsnitt av BB innan jag går och lägger mig med min engelska bok. så länge får ni njuta av gamla bilder jag hitta på datan från senast jag tog ensam tid med min syster. 





jag gjorde det bara för dig.

börjat mixtra på min systers inbjudningskort till konfermation. även gjort klart min film till ett skolarbete. ska bara lägga till för och eftertexter och mixtra med effekterna i ett klipp. blev så sjukt mycket bättre än vad jag trodde! för en halv vecka sen satt jag uppgiven och motivationen till att göra klart den låg långt ner på minusskalan. ska strax plugga lite matte innan jag blir tvungen att jobba och även städa. finns mycket som måste vara klart innan denna dag är slut. 
tre bilder från solen. 




ser du något bakom molnen.

känner du lyckan genom stormen? mina dipdye sitter mot förmodan kvar i håret. men glad blir jag när mamma kommer tillbaka efter att ha köpt blommor i byn och berättar att expeditens barn ( som är ett något eller par år yngre än mig ) hade sett mig när jag klippte mig i veckan och haft ett långt samtal om hur fint mitt hår var. hur gärna de hade velat ha samma sak. anar man mitt hår på den här bilden? tycker själv att håret upplevs mycket kortare...




bada naken.

min kära ögonsten. bilder från idag. lycklig tjej & fint väder. älskade hund.



vårkänslan kommer emot mig med en storm av värme.

får börja med att predika en ursäkt för dålig uppdatering. men veckan har varit full av grejer som jag blivit tvungen att lägga energi på. fruktansvärt rolig vecka må jag säga. men från och med måndag ska jag se till att jag får god framförhållning och göra det jag måste när jag får de. inte sitta sista kvällen och få panik. men med ett leende på läpparna säger jag hej då till den här veckan och tar nya tag. äntligen har vårvärmen tagit fart. 
bild från ett par veckor sen. Linnea & Linn. 




it's all about the hair.

blev förfrågad om jag ville ställa upp som hårmodel. och jag är inte den som är den utan tackade ja. var ändå min kompis kusin som led av paniken att hon saknade en model. efter frågade speciellt efter mig och mitt hår. glad man blir! och jävlar vad snyggt mitt rockhår blev. härlig upplevelse liksom. spontant men snällt. hela den här veckan kommer vara en vecka i nya mönster. ska klippa mig, få masagge, träna med robin och hinna träffa en kompis i nöd. vi får se hur de leder.
gamla bilder från i vintras. annika jönsson. min älskade vän.




men inget kan ju bli som det var.

jajuste. medans alla ni andra låg och sov ruset av er från fredags nattens festande var jag iväg med mamma och syster. lyckades hitta rätt och komma hem med många nya favoriter från just ullared. några guldkorn är ändå minneskort 8G, höga shorts, enkla ljusa jeans, blå kläning, fyra par skor till vår och sommar och två vår jackor, ridväst och ridskor. listan kan bli lång. lika lång som kvittot. himla mysigt att få göra sånt här emellan åt för att lära sig uppskatta sina nära. ryggen och fötterna fick sitt lidande. 

bild: kroatien 2011. Fotograferad av Anders Birr. Modell & Retuschering Linnea Birr ( jag )



the memories makes me happy.

dessa bilder från bevisa min längtan till sommaren. alla bilder är från kroatien. olika år och olika ställen. men samma saknad. ser ni hur mycket man kan utvecklas på bara några år? kommer ihåg att jag tyckte jag var blond på de här bilderna. haha nej. jag var ju mer brunhårig... 



covered crosses.

this my life and i do what i want. känns lite såhär just nu. 




i ljustet kommer mörker.

jävlar vad trött jag är på precis allt. förhoppnings vis hamnar det på plats snart. legat hemma sen i måndags med feber, halsont och hosta. bara rasar i vikt. fan. behöver för min hälsas skull få den här sjukdomen att gå över. lär komma tillbaka till skolan som "the skinnybitch". haha. unar mig i alla fall något utanför datorn idag. tre tidningar som jag inte hunnit läsa klart. kamera & bild. chic. monki. himla roliga tidningar. ska gå och una mig en smoodie hade jag tänkt mig. vi hörs om jag inte dör.




dip dye.

hellyeah. i did it. 
får se hur länge den stannar kvar nu bara.... vad tycks?




nya favoriter.

två saker jag fick med mig hem här i dagarna. helt olika stilar på de båda men har hur många idéer som helst hur jag ska använda dem. var för sig är ett som är säkert i alla fall. 
tröja från ginatricot 199:-





dålig känsla i magen.

fina bilder i kameran. glömde nämna att vi gick ut och fota jag och linn. himla mysigt. delat intresse. fick följa med till ett par gamla byggnader eller ska man kalla de rukel? jag vet inte. dålig känsla i magen fick man allt. de här med över naturliga ting blev mer verkligt. orkade inte dra hem så sover här i natt så drar vi till skolan imorgon ihop. plus plus plus.



mysigt är mitt andranamn.

mötte upp linn i malmö strax efter lunch. mycket prat och skratt. härligt när man känner att man kan öppna sig för någon utan att de dömmer en. hittade även en ursnygg tröja som jag bara måste börja använda när värmen tillåter. fram emot kvällen stack vi även på bio. herregud, blir nästan aldrig berörd av filmer. men jag tror linn kan intygga på att jag grät. haha. warhorse för er som undrar. handlar om en häst som är med och upplever första världskriget. mycket fin och extremt bra film. någon jag starkt rekomenderar.
-mycket fin tjej i sin kompis webbkamera.-




glada minner.

glömde att berätta att jag och robin tog en sväng till seccondhandbutiken. förstår ni att jag har gått förbi en guldgruva varje dag i över ett halv år? fy skäms linnea! glad blev jag i alla fall. kom hem med ett par jeans, stickad tröja, blus, jeans jacka och två skärp under 100 lappen. glad tjej. den stickade tröjan har jag dock lovat mig själv att inte använda innan håret är färgat. för just nu ser de inte alls bra ut... -ursäktar för mina dåliga bilder.-



dagen växte i takt med mig.

vaknade av att min syster skrek åt mig att gå upp. blundade och somna om. men när hon kom in för andra gången och sa att de låg snö så gick jag upp. inte för att jag ville se snön utan för att dagen inte kan börja värre. en dålig morgon betyder bara att dagen bara kan bli bättre. och vet ni? det blev den! är så glad att jag har så mycket folk i min närhet som gör mig glad. det är så otroligt att det kan vara så olika från dag till dag. men idag kändes det som ett steg i rätt riktning. blev även klar med min svenska och idrotts uppgift. härligt när man får beröm för de man gör! 




give the world.

vår känslan i luften. den ger mig en gnuta hopp om ljus. att livet stabiliserar sig och blir bättre. det blir det. om jag vill. om jag kämpar och ger världen vad den vill ha så når jag fram. ett försök har aldrig dödat någon. -okej, det har det. 



suddar ut och börjar om.

hamnat mitt emellan allt. så kände att det var på tiden att ta tag i mig själv. att känna mig värd min egen kropp. människor tänker inte sig för innan de yttrar sig. de menar i alla fall väl hoppas jag. så idag har jag mest klipp film till ett skolarbete. dessto mer jag gör på den, dessto mer b-film känns det. aja, inte de som bedöms så. när jag väl kom hem slängde jag i mig mat för en hel koloni och begav mig sen ut i halva byn och powerwalka runt. -finns inget värre än bli tvungen att lyssna på någon annans lista. usch! nu har jag precis duschat och ska fortsätta med mitt mixtrande mot ett nytt jag. kolla in min ny startade blogg vetja. http://photoinspration.devote.se/ låt insprationen flöda genom er. over and out. 




vattnet ur kranen rinner som tårarna ner för mina kinder.

hitta lite fler bilder från italien. vattentema it is!




smakprov från igår.

jag har sovit i ett dygn. endast varit vaken för att äta och duscha. kännt mig som levande död. idag ska jag ta i tu med allt jag inte gjorde igår. städa, jobba och plugga. förhoppningsvis kommer annika hit och sover inatt också. mysigt! tre bilder från maten igår. 




man mår som man förtjänar.

Frågar mig själv varför jag gick upp i morse. Kroppen gör ont. Riktigt jävla ont gör den. När jag kom hem har jag varit fett inaktiv. Sovit bort dagen. Borde sova lite till. Är för trött för att duscha. Men det måste jag göra. jag ska ställa mig och låta vattnet tvätta bort allt dåligt samvete. men men, gjort är gjort. jag mår som jag förtjänar. känner att kvällsmaten med fondy inte känns lika lokande nu som den gjorde i går... 




solen skiner och fåglarna kvittrar.

våren är här. det känns så! suttit ute med annika och mysigt ihop med lite glass och egengjord frapino. det är ändå bara någon dag i mars. det ser ljust ut för en varm sommar! ska snart börjar bestämma vad jag ska ha på mig ikväll. ska även börja fixa mig snart sen drar vi båda två hem till liza. taggar! ska nog bli trevligt så trevligt. känner att de är på tiden. hoppas ni får en toppen fredag. 





nyp mig och säg att allt det här bara är en dröm.

livet är tufft. jag har stött på många motgångar i livet. mer än vad jag ens berättat för mina alldra närmaste. de är inte för att jag inte litar på er. eller för att jag inte tror att ni skulle kunna bevara min hemlighet. jag skäms. jag skäms något så oerhört mycket. kan det verkligen vara jag? samma människa nu som då? det som skrämmer mig mest är att jag inte för ens i efter hand som jag insåg vad jag var påväg. vem jag var och vad jag höll på med. att jag hade det jobbigare än vad jag ville erkänna. jag ville hålla hoppet uppe antar jag. jag minns inte något alls från vad jag gjorde då. vad jag kände. det är ett svart håll. en håll jag aldrig kommer kunna fyla igen. det kommer jag alltid bära med mig. jag kommer ha det som ett dåligt exempel. ett psykiskt mående jag inte ska vara i närheten av igen. jag har växt. det märker jag. det tar tid. kämpar varje dag med att komma tillbaka till en riktig vardag. jag vill landa och inte vara rädd för mig själv. hade jag fått en önskan hade jag lagt det på det. att de aldrig hade hänt. att jag aldrig skulle gjort som jag gjorde. men man lär sig av sina misstag. det krävs tid. massa tid. men jag ska, "jag ska bli lycklig på riktigt." för så står det ner skrivet i min dagbok. jag får inte svika mig själv en gång till. jag klarar det här. 

vilken resa vi har gjort ihop. du förstod mig.