i do what i like.

dagens strandhäng på bol i form av bilder. hope you like it.





eveything is beutiful.

köpte mig en ny tröja som jag inte vänta till jag får klippa i sönder haha. ni får se sen. så fort jag får tillgång till en sax. har precis pysslat klar med sängen min. (kroatiens sängar är sten hårda! -speciellt för mig som har så tydliga höfter & axlar som sticker ut.) så nu har jag tagit extra sängens maddrass + badunderlaget i sängen. liiiite mjukare och 15 cm högre säng... hoppas jag inte trillar ut! men vad gör man inte?
fotografiska muséet i stockholm. 2011




standig where you left me.




natten var ung i staden.

börjar se själv hur min bleka svenska hy börjar förvandlats till något brunt. något med färg. jag stor trivs. att veta om att jag har två veckor kvar här känns sjukt. två veckor? känns lite vemodigt. då jag redan saknar en hel del människor där hemma. har svårt att släppa tankarna och bara njuta. det kommer väl... jag vet inte. är inte ens halv vägs. men samtidigt jag har bra lång tid kvar att lyckas slappna av och njuta. hoppas ni har det toppen bra där hemma. ta hand om er.



here we go again.




say my last goodbye.

då vädert var botten när jag vaknade imorse bestämnde jag mig för att börja med en springtur. kom tillbaka, duscha och åt frukost. gick å la mig igen. ingen ide o vara vaken när det enda blåste och moln på himeln. vakna lite efter lunch ihop med strålande solsken. där efter har dagen varit jätte härlig. legat vid poolen och njutit. har precis packat o varit nere i byn och ätit för kvällen. imorgon bär det av till bättre platser! men först, låter jag er njuta av det jag köpte mig idag, en ny väst för 90 kona. nöjd tjej. ser många mumsiga outfits ihop med denna skönhet.



du vet hur det är, man vill vara ledig ledig ledig.

ska jag göra något ska det vara något balt. leva mitt liv med en skön tvist. inte göra någoting alls. jag jag snart varit här en vecka känns helt sjukt. som tur har jag fördelen att mina föräldrar skaffade en trippel-lång semester om man jämför med hur länge folk brukar vara borta. tre veckors värme. det känns underbart!



mer kastad än tappad.

en miss i systemet. jag spenderade mycket tid på att dubbelkolla att jag fick med mig allt. så när jag satte mig på planet kände jag mig faktiskt jävligt nöjd. för en gångs skull skulle jag ha med mig allt. hårprudukter som shampoo och balsam hade jag valt bort. "det går att köpa där." men NEJ, så kul skulle jag inte ha det. enda sen jag kom hit har jag letat som en iller i varenda mataffär efter hårinpakning. "de måste ju skydda håret här nere!?" hittade den här förpakingen (vänster) & med tanke på att jag inte kan kroatiska eller ännu bättre serbiska fick jag gå efter förpakningen. men det känns inte rätt? haha. vilsen tjej... så efter några dagar med det här i håret. ( luktar något otroligt... ) lyckades jag hitta en skönhetsbutik med "vanliga" hårpruduktsmärken som man hittar hemma. wolla! billig hårinpackning för 29 kn.(höger) så nu är jag redo. saltvatten och uv-strålar, come at me bro! en miss från min sida. så i fortsättningen: ta med dig hårinpackning hem ifrån om du ska utomlands!!



look in to my eyes.

So I could ask myself really what is going wrong
In this world that we living in people keep on giving in
Making wrong decisions, only visions of them dividends
Not respecting each other, deny thy brother
A war is going on but the reason's undercover



awake and alive.

det är semester. en härlig sådan. men trodde aldrig, aldrig någonsin att jag skulle bli en av de idioterna som skulle upp tidigt innan värmen slår till och springa. men det blev jag! vi bor nästan högst upp på kullen och att springa i denna upp och ner tiräng är ju nästan som att beställa sin dödsdag. springa ska jag göra. förhoppningsvis känns allt bättre när jag kommer tillbaka. nu ska jag ut. springa i sådär en halvtimme-föritio minuter. go for it fit girl!



jag tycker om när jag betyder nåt för dig.

skor: håkanssons. skjort: ullared + egen designade nitar. linne: gina tricot. solglasögon: cubus. halsband: kroatien 2011 ringar: indiskan&glitter.





det är bättre att vara på hal is och ha det glatt, än att gå i lera och sörja.




vilken härlig dag. la lala.

det är semester. ledighet. dagens jobbigaste har varit att bestämma sig vad man ska ha att äta. haha. har nämligen legat hela dagen vid stranden och njutigt av värmen. behövligt. hoppas ni har det bra där hemma.
the balkong med utsikt. det är inte nådigt.



the world keep spining.

kroatien. nu är vi här. framme på hotelet, efter mer än tolv timmas res tid. de enda vi har hunnit göra idag är: bada i poolen. handla på oss mat inför kommande dagar. äta ute på en väldigt mysig uteresturang längst med gatan. gott var det. kolla tempraturen runt fem idag, 33 grader i skuggan! himmel vad varmt det måste varit idag. känns som det är agustiväder här nere.... & nu är jag trött. endast sovit på flygen. efter en lång dag, ska jag äntligen få gå och lägga mig.
bilder från färjan split-supetar. 
 



we everything comes around.

jag behöver en paus. en välförtjänad paus. en tid att tänka igenom vem jag vill vara. vilka val jag kommer få göra och vilka kast jag kommer stå. jag behöver ta reda på vem jag ska vara. vem jag vill vara. jag stod på en helt annan plats för exakt ett år sen. men jag stälde mig själv samma fråga. "vem vill jag vara?" jag var så oerhört trött på att folk hade kvar sin gamla stämpel. mitt gamla fak som jag för länge sedan lämnat. men ingen ville lyfta blicken o se. ingen ville se vem jag hade blivit. jag var fortfarande samma tjej som jag alltid varit. den där lugna, blyga tjejen som inte sa ifrån för något. hon som höll med allt och alla. hon som var fruktansvärt naiv och trodde att världen var en snäll plats. ett år senare, stå samma tjej. tittar tillbaka på året som gått och inser. världen är ond. världen är så himla elak. hon själv har blivit elak. hon har gjort val hon inte trodde hon skulle göra. gjort saker hon lovat sig själv att hålla sig borta från. stuckit knivar i folks ryggar som inte ens förtjänade det. enda anledningen. hon var rädd. fasaden som sattes upp börjar bli en del av henne. det börjar bli hennes skyds väg inåt istället. hon bryr sig inte längre. skrattar åt andras och sina egna misstag. om världen ändå var snäll. om hon ändå inte hade varit jag. jag behöver en paus. så hejdå sverige. hej kroatien. tjugo dagar med sol och värme. nu släpper jag allt och ska ta och njuta. klockan fyra kommer taxin stå här utanför, köra oss till kastrup för att sedan ta flyget runt sju åtta. mellan landa i tyskland för att tillsist sluta i split. ta båten ut till en av öarna. dagen kommer bli lång. jag springer inte ifrån mitt liv. jag tar en paus för att klara av det.

 




the a breath to reload.

nu är jag helt slut. har packat i stort sätt hela dagen. ni vet när man går o känner och klämer om man verkligen behöver de ena eller andra? efter mycket velande fram och tillbaka stängde jag väskan och vägde den. 17.9 kg. BAM! marginaler. har dock även hunnit med en timmes massage. sjukt efterlängtat faktiskt! nu ska jag staxt iväg o möta upp en kompis. funderar på om vi ska ta oss ner till stranden i de fina vädert? vi får se.



i'm so happy i'm so glad that i got you.

nu ska jag hänga ut tvätten på tork och sen bege mig till lund för att möta upp min älskade vän. härligt att få se henne igen! vi kommer senare ta tåget hem till henne där jag sover i natt. mysigt. haha visste ni det? när jag och annika umgås eftersträvar vi båda mysighet. ganska lättsamt må jag säga. & mysigt! hoppas en dag blir lika toppen som min.

jag saknar inte ens mitt blonda hår.

 




don't worry be happy.

var som sagt i stan igår med pappa. kom hem med det här: L Y C K L I G T J E J !
-de stativet lär komma till storanväning då det kan användas vid makrotillfällen as well.




blås ut ljusen och önska dig något.

hade släkten här i  helgen. bilder som min kusin hade i sin kamera i slutet på dagen... hon kanske väljer å gå i mina fotspår?

det grillades. duktig pappa. gott var det.

maja. -tack för att du lät mig använda din kamera.

min syster var lika snygg som alltid.

jag lika så. fina syskon. sådär tramsigt lika men ändå barnsligt olika.

mumsigt. tåra blev det allt.

efter ombyte blev de obligatoriskt kubbspelande.




missing you before i even say goodbye.

ska straxt bege mig till stan med pappa. köpa mig det ena och det andra innan vi åker men även lämna tillbaka och byta lite födelsedagspresenter. ska även hinna vinka av min mormor och bonusmorfar ihop med min ena kusin på stationen innan de åker tillbaka hem till stockholm. härligt att ha dem här.

bild: england 2011 -språkläger. look a likes, don't you think?



if you keep pushing away people, you are going to end up alone.


nu dyker allt upp i fel ordning. men då kusinen har alla bilder från igår. får jag nöja mig med de bilder jag tog idag i sofiero. gud vad vackert där är! hade en plåtning där för något år sen i samband med praktik. roligt att se att platsen fanns kvar. kul att umgås lite med mina 08-släktningar också haha. kan man ens säga så?




Du var allt, nu är jag inget.

snart kommer släkten hit och ska fira mig. äta gott ska vi med mycket skratt och härligt sällskap. -som vi alltid har det. hoppas er dag blir toppen precis som min! kram.



a year has passed and I'm one year more experienced.

att fylla år dagen efter skolavslutning är nog den bästa dagen på hela året. tycket själv jag fyller år helt perfekt. att vakna upp av att familjen kommer in och sjunger för en. man får ett litet bidrag till mitt sparande, tröja av min syster ( s k i t f i n . ) och stativ. frågan är ska jag behålla stativet? jag vet inte. vi får se helt enkelt. senare under dagen fick jag även en perfym av grannen. ny favorit! både flaskan & doften är ju hur awesome som helst?




jag är värd det bästa. du är inte bäst.


väntan till värmen blir bara starkare och starkare med det här klimatet. kroatien 2010




break every rule.




model: annika jönsson
idé & fotograf: linnea birr



-är nöjd med bilderna i sig även om bilderna är så gott som orörda.-




detsamma gäller er.

de senaste dagarna, veckorna har varit kaos. allt har kommit å slagit till och rört om allt. om folk bara visste. jag kan inte säga att jag är stolt över allt jag har gjort. men jag ångrar inget. då hade jag inte varit den jag är. att äntligen få sommarlov är härligt, inget jag längtat till men ser fram emot ett riktigt lov. med mycket glädje och otroliga minnen. känner att jag kommer sakna en del av er så att det gör ont i mig redan nu. till alla er som byter skola eller tar studenten: lycka till med framtiden!! jag lär sakna er något enormt.




apologize for all the things that i done wrong.

att få ett slag i magen och inse hur falsk världen är. hur falsk jag själv är. vad är det för värld? vad gör jag ens här i alla dessa lögner? om folk bara visste att jag visste... underskatta inte folk i er omgivning. folk är inte dumma. allt kommer fram till slut. och då står vi alla där och ber om ursäkt och tappar relationer. varför tappade jag folk jag trivdes och trivs jätte bra med? vi växte upp. vi mogna och valde olika vägar? nej. någon av oss blev någon annan...