en riktig fegis.

...det är jag det. varför gör jag inte de jag vill göra? varför är jag så rädd över att de ska bli fel? okej, den här gången handlar det om mitt hår. utväxten måste bort mer vet jag inte. måste klippa mig. ska jag färga dip dye eller ska jag köra direkt på svart? gud, hör du mig eller nåt?! i min förvirring får ni en bild från igår. fotad av sebastian. tacktack.




let me try.




lagom är bäst.

idag stod det film på schemat. ganska kul att få möjlighet att filma en kort spänande film. svårt att hålla minnen kanske, men det finns ju en anledning till varför jag valt att stå bakom kameran och inte framför. vi blev klara med alla film så nu gäller det bara att mixtra ihop det hela i premiere. det kräver sitt tålamod kan jag lova er! 





today is today.

härlig sovmorgon och en dag utöver det vanliga. efter lunch åkte klassen iväg till utmaningarnas hus. och ja, de är vad det låter som. ett hus med massa olika utmaningar som man ska hjälpas åt att lösa i grupp om fyra. det var kul trots frustration. men nej, inte för mig. blir jätte arg när jag inte lyckas. målmedveten är bara förnamnet. nu måste jag ta tag i massa läxor. känner redan att stressen börjar krypa fram... 

säng i mina drömmar. träd är vackert.



thank me can you do later.

nu sitter jag här som jag alltid gör och frågar mig samma fråga om och om igen. "varför pluggade jag inte lite varje dag under lovet?" nu får jag istället sitta här gå igenom läxa för läxa. men jag kan inte vara den enda? som belöning på de hela träffar jag johanna ikväll. enligt hennes bror i telefon har hon inte skadat sig... hoppas faktiskt att han har rätt. vi hörs! så länge får ni njuta av tre bilder som jag tog i bilen på väg hem igår. 




på resande fot.

lämnar italien och beger mig hem. hela dan kommer gå åt till att resa. alla dessa "goda marginaler" tar sin tid... behövde tiden här. men nu längtar jag hem. jag vill tillbaka till en stabil vardag. har en massa gåttor som jag måste ta mig modet till att få svar på. finns inget värre än att ha klump i magen över något man inte vet varför det blev som det blev... 




ensamma stunder.

finns inget bättre än att sitta och mixtra med sig själv. leta fram gamla kläder som man varit påväg att kasta eller på annat vis inte används. göra något nytt av de man innan ansåg vara gammalt. här om dagen satte jag fingrarna i håret och börja pilla. luggen blev till två flättor som gick upp till en hästsvans. något nytt. några centimeter kvar tills mitt hår blir som jag vill. har måååånga planer för mitt hår. dipdye? svart hår? axellängd? klippa lugg? vi får se.
ursäktar för dålig bild. tydligare bild finner ni på: lookbook.nu/linneabirr




fint ska det va'.

fem rätters kvällsmat i en vecka får en känna sig lagom bortskämd. 
menyn, välj en av tre alternativ per måltid.

exampel på måltid 1.

exampel på måltid 2.

exampel på måltid 3.

exempel på måltid 4. 

exampel på måltid 5. 



krossa alla fönster.

ta er tiden att inspereras av lite bilder jag tagit. så fint de är här.






vill man vara fin får man lida pin.

om man får svära på sin egen blogg så gör jag det. fyfan vad ont jag har i hela kroppen. allt värker, var enda lite muskel värker, muskler jag inte ens visste att jag hade. har nio blåmärken som pryder mina knän ska ni veta. så även om italien ger ett fint yttre så är det ganska hårt. 






så långt ifrån sverige man kan komma.

kan ju säga att jag börjar bli lagom mör i kroppen. var enda kroppsdel känns av. aja, varför klaga? bevis på att man har en kropp i alla fall. snowboard åkandet tar på krafterna. blev sjukt sur på att jag lämnade kameran hemma idag. vädert var hur fint som helst efter lunch. så när vi åkt klart för dagen gick jag och pappa ut och fota lite i byn istället. 

vårt hotell. men det ser mer ut som ett sagoland...
de här gav mig en hjärtatack i morse... trodde de var äkta. erkänn duktigt?

conazei.

tur att jag inte behöver kalla det här hemma.

byns klocka, varje heltimme har de några melodier som spelas. mysigt!

canazei.

canazei.

berg.

skjul.

liften. när jag säger att den är 20 meter från hotellet så är det verkligen det. över nice!

utsikten från min och systerns balkong.



kreativitet grundar sig i tråkighet.

något jag satt och skissade upp här om dagen. långt ifrån klar men ändå. nöööje!



att läsa ut en riktigt bra bok är som att förlora en nära vän.

när man kollat igenom hela säsong ett, två och tre av vampire daireies så känner man sig tom när man kollat klart på sista avsnittet. liksom jaha... nu då? känner ni igen er? som att förlora en god vän. samma sak är det väl för er som fastnar i böker och läser ut dem. man blir tvungen att hitta en ny vän. men det blir aldrig detsamma. 

bild från google.



i need this more that i need you.

förlåt för dålig uppdatering. nu har jag varit nere i receptionen och bet om internet och adaptor. nu har jag inga ursäkter längre. som sagt, begav mig går med flyg till österrike och åkte sedan buss där ifrån italien. canazzei, om man ska vara mer exakt. hoppas ni har det toppen där hemma! här är det hur fint som helst. längtar tills det snöat klart så jag kan få hela den här otroliga miljön på bild. så länge får ni gårdagen i bilder: 







känslan som uppstår.

att gå in på hemmakväll och sätta mer än tre kilo godis på vågen är fan pinsamt. man bara "nej, jag ska inte äta detta själv." ni kan ju bara tänka er personalens min.... haha. jag ska faktiskt dela det med mina andra tre familjemedlemar för en veckas tid. finns inget bättre än svensks lösgodis. inte nog med det så köpte jag även naturgodis till min far. + att jag och johanna smet in på sf och köpte en liten popcorn. erkänn att man blir lite avundsjuk på alla de så får äta biopopcorn? så här med betyder det att ni är avundsjuka på oss två. det känns som det kan bli ganska gott humör på resan med det här godiset som humörkick. italien, här kommer vi! 




jag stryper dig i sömnen.

vaknar upp bredvid johanna. haha ni skulle aldrig klara av att dela en 90 säng med mig... tydligen var jag på väg att både kväva, strypa och ta livet av henne. shit happens? men fråga mig inte, hon lever konstigt nog ändå! så snart ska vi resa oss upp från sängen och förbreda oss för resan till lund. blir mysigt. tjejen som får mig att klara av vardagen. behöver stunder som den här. 



jag går i dagar i tröjan du hatar.

jag vet inte vad som är bäst. att jag stannar hemma idag med och vaknar vid ett eller att jag möts av det här när jag kommer ner till köksbordet? 
1. min pappa måste tro att jag är ett olycksbarns som skadar mig. (vilket jag är) 
2. att mamma och pappas alla-hjärtansdags-rosor står och gör mig avundsjuk på min plats.
3. att pappa la över halva sesong 2 och hela sesong 3 på min extärna hårdisk av V.D.
ska även ringa johanna som har halva sitt hem här hos mig. tror ni hon vill ha tillbaka det? nu ska jag hoppa in i duschen och slänga min onepiece i tvätten så att den får följa med till italien. ska där efter skicka iväg lite mail och försöka hinna packa lite innan klockan blir för mycket. hoppas er dag är lite mer händelserik än min. 



you can't photoshop a bad personality.

extraarbete i skolan. valfritt objekt där bilden skulle ge en känsla av att den var tagen på ett annat årtionde.
orginalet:

bilden saknar mycket fukos, djup, ljus.

efter jag fixat lite med den i photoshop:

skärpan gjorde också mycket. ganska nöjd faktiskt. så nu blir det att skicka in de här till läraren.



ser ljuset i tunneln.

vakna av att klockan ringde vid halv sju och insåg att magen gjorde ondare än någonsin och kände mig slö i hela kroppen. så stannar hemma idag. så efter jag ringt mamma gick jag och la mig igen. vakna nu precis, 14 timmars sömn. finns inget bättre när man är sjuk. nu ska jag och systern sätta på en film. ganska mysigt ändå. 




mat gör allt så mycket bättre.

fått i mig mat och hunnit plugga lite. men nu ska jag avnjuta en mysig stund för mig själv i min onepiece ihop med mörkchoklad som mamma köpte hem. tack! inte nog med det utan jag kryper även ner under min värmefilt. bästa julklappen nånsin, om man är så frusen som jag! med mammas ord i tankarna "ät de här och tänkt på att de finns folk som älskar dig för den du är" tänker jag nu njuta av ett avsnitt eller två av vampire dairies. dagen slutar bra! 





inaktiv.

bibelinlägg!!
tappar all motivation. motivationen har varit självklar och jag har tagit den förgivet sen sommaren, men känner hur den sakta rinner ifrån mig. är så trött på allt. orkar inte bjuda till och anstränga mig. ser ingen vits med hur det blir vid slutrestultat. bryr mig inte. inte en enda katigori berör mig. orkar inte. behöver det här lovet. mer än någonsin. behöver få en chans att få tillbaka kraften att ställa allt till rätta. snart får jag komma här ifrån. & jag längtar! alla hjärtansdag är endast en vanlig tisdag i mina ögon. värre än vanligt bara. känner mig borta. som jag inte finns i närheten när jag agerar. inte konstigt att folk stör sig...! förlåt för att ni får stå ut med att läsa "dagboksinlägg". förlåt allihopa. ta hand om varandra. vi lever bara en gång.


min fina vän.



makes me wanna smile.

kom precis hem efter att ha varit och tittat på teater. lovade min kusin att komma och titta på henne och hennes klasskompisar på heleneholm och jag ångrar mig inte en sekund. så himla duktiga det var att de lyckades hålla minen. både jag och annika blev impondrade. djup historia med komiska inslag. like it! nu har vi precis tagit fram var sin kopp med varm choklad. åh! jag älskar såna här mysiga stunder. finns inget bättre. annika sover även här inatt. inte mig emot. jag behöver det. inget går ihop nu mera..... 




it snows with snow.

för er som inte har facebook, varit ute eller håller sig uppdaterad inom nyheterna: det ligger snö ute! himla mysigt även om jag redan känner mig rätt färdig med detta blöta och kalla väder. fyra bilder på ett snötäckt lund.







only god can judge me.




nytt hem.

hamnade på loppis i staffanstorp ihop med robin, annika & sebastian. börjar förstå tjusningen i loppis. hur mysigt som helst. helt annan känsla att gå och köpa nytt/gammalt. vajre pryl har redan en historia, ett förslutet. de får möjligheten till ett nytt hem och blir uppskattade igen. så lyckades komma hem med en stor mugg, två väskor, en jeansjacka, en väst och en jacka. när sebastian drog hem och loppisen stängden gick vi andra tre och käkade chinafood. mumsigt! det blev mycket skratt & prat ihop med välförtjänad mat. finns inget bättre än att kolla igenom sina fynd när man kommer hem. tror det jag köpte blir dösnyggt! måste bara invänta värmen nu. ska städa och städa och städa lite till nu innan jag blir tvungen att lägga mig.  funder på om ni ska få se vad jag köpte eller om jag ska hålla dem hemliga till jag använder dem? 



perfekt är inte ett ord som finns för realisten.

kom precis hem. känns så himla skönt att få gå och lägga sig i tid. sova ensam i en hög av täcken och kuddar. tror jag har minst fem kuddar och tre täcken i sängen? gotta to love it. fryser lätt, så vad gör man inte? kvällen var väl inget extra men jag hade kul. jag trivdes och njöt över att de är så enkelt att skapa nya band om man bara vågar ta första steget. det går om man vill. så efter några glas och lite pizza i Linjero känns livet ganska bra. ska upp vid åtta imorgon så känns bra att jag är så gott som nyker. kanske mindre smart att ens gå ut från början. aja, vad gör man inte för att livet ska gå ihop?  





Ur ett annat perspektiv.

Våldgästar, våldtar och och nätmobbar min kära vän. Hur tror ni annars att jag hamnade här?! Jag (Johanna) tänkte gästblogga här i fin fint litet inlägg. Frågan är bara hur man introducerar ett nytt ansikte till bloggvärlden?

Testar med en bild... det sägs att en bild säger mer än 1000 ord så varför ens försöka förklara.
Jag och min fantastiska vän har under strosat runt längs Lunds alldeles för mysiga gator. Hängt en del med mina tuffa vänner och myst lite till med olika textiler.
Summa sumarum en helt underbar fredag!
Hoppas ni har lika fina vänner som jag har.
PUSS



nöjd och glad som ett kexchoklad.

det här är precis vad jag behöver. jag har min kompis johanna sovande här inatt. vi träffades i lund efter skolan och gick lite snabbt i stan för att leta lite prylar till photoshotet som jag lovat min kära att göra. varför inte? det är ju helt töntigt kul att få möjlighet att spåra ut och göra något extra. sitter just nu och låter tanken sjunka in över hur snygg hon är. får hoppas på att vi båda blir nöjda med resultatet. tillbaka till min kreativa värld. puuuss. hoppas ni har en toppen fredag!


kroatien jag saknar dig.



i love you. who do you love? read the first word again.





finns inget bättre.

jag träffade ebba efter skolan. himla mysigt att sitta och prata om allt. litar på den tjejen något oerhört. det var sorgligt länge sen vi sågs och jag har saknat dig, mer än vad jag velat erkänna. men du är verkligen en toppen tjej. glad att jag har dig. att jag har någon som hjälper mig att klara av vardagen. någon som hjälpte mig att resa mig upp och leva vidare. hade det inte varit för dig ebba, vet jag inte var jag hade stått. vem jag hade varit eller hur jag hade levt. hoppas saker och ting reder sig för dig och att även du får en ärlig chans att börja om. det förtjänar du. tack för idag. fruktansvärt härlig kväll med dig som sällskap.



walk alone.




det kommer något gott av allt.

har haft dubbelpass av mediakomunikation hela förmiddagen. då min samhällslärare som jag skulle ha på eftermiddagen var sjuk och jag redan fått tilldelat mitt arbete via mail fick jag ett "ok" av rekton att gå hem vid lunch. jag klagar inte! men orkade inte åkta hem så tog mig till höör med annika. utan annika. slutade med att jag sitter själv hemma hos henne och äter något så lyxigt som panpizza. inte mig emot, hellre det än liksom. ska nog ta en tallrik flingor också. bara för att jag kan! hihi. känns skönt att vara borta och känna sig hemma samtidigt. annika kommer väl när hon har jobbat klart... så under tiden ska jag plugga och om jag hinner se lite vampire diaries. hittat en ny drog i livets dysterhet.

hoppas skollunchen smaka!



do not.




sista krafterna.

plockar fram det sista krafterna och arbetar ihop alla inlämningar och redovisningar som kommer nästa vecka. är på hugget. det här ska gå vägen om jag så ska dricka mängder av kaffe dricker inte kaffe. urk! och inte sova något alls. sova och allt annat behövligt kan jag ta under lovet. nu köver vi. full focus på skolan. tillbaka till matteboken. keep on talkning bitches. I act during the time.






twist your hair not your mind.



såhär går det när man lånar ut sitt hår. så nu sitter det en fiskbensfläta i mitt hår tack vare annika. tacktack! nu ska jag fortsätta i min mediavärld av tidningar och foto. önska mig lycka till! för just nu ser det mer ut som ett paint-arbete än vad det ska vara. perfektion.



looking forward at life.

känner mig så himla färdig. utbränd och slö. ingen ork någonstans. herre gud vad de här börjar låter depigt?! jag borde göra något med mitt liv. sluta klaga och göra det jag vill. inte komma här, dyrka ner hela biblen i ett inlägg och hoppas på att världen runt omkring mig ändrar allt så att jag blir nöjd. så att jag blir lycklig. det finns ingen annan, ingen annan än jag själv som kan se till att jag blir den jag vill vara. har en massa resor att se fram emot nu! taggad till tusen! behöver få en paus. andas in nytt syre och få möjlighet till nya friska tag. är det något jag måste ta lärdom av 2011 är det att våga fråga. fråga när det inte är fel. agera. det är inte en dag för sent.



I'm scared of telling you about my past, 'cause then you'll leave. Just like all the others.






to move on means to learn from your old mistakes.











i rather die here alone than wait for someone that will never come.

slänger upp något isigt och kallt. känner redan att jag vill ha vår. nej, vänta först snö. fast nä, behövs inte. åker iväg under sportlovet och får min årliga dos av snö. taggad! då ska ni få se på vinterbilder. sålänge får ni ser på dem här. de ligger i alla fall is på havet nu i alla fall.... alltid något. men kallt är det.

skomodell: Frida Birr

skomodell: Frida Birr

haha, sött att min syster trodde det var ett människoben som låg ute på isen.

modell: Frida Birr




det finns många dagar som denna.

då mamma inte får städa av sin läkare -eller vad det var- idag så tog jag på mig det. så ska städa hela huset. taggad! nej inte alls faktiskt. hade jag kunnat sova mer hade jag gjort det. men har fått typ 13 timmars sömn i natt. det får räcka! veckan döda mig. så har bara precis käkat frukost och tagit lite bilder när vovven och farmor kom förbi. trevligt.känns inte heller jätte hemskt att stanna inne idag i tacke på vad termometern visar. så får fota de jag tänke inomhus idag. inte hela världen. har i alla fall fingrarna kvar då.






många om.

nej, varken morgonen, dagen, kvällen eller veckan har gått som velat. haft bottenhumör och irriterad på allt & alla. blir väl tyvärr sån när jag väl bestämmer mig för att focusera... ingen bra egenskap om man säger så. men men, alla har vi för och nackdelar. min enda fördel för idag var när jag efter många om och men -och ännu fler om- begav mig själv till bikbok för att införskaffa mig lite smått och gott till mig själv och min syster. nöjd tjej när hon kommer hem med ett halsband, tre ringar, två packer klämmor och ett par byxor för under 130 spen. SCORE! kom hem och avnjutigt en jäkligt god fredagsmåltid. m u m s . & nu för en gångs skull ska jag somna i tid. godnatt till alla er som inte går och lägger er förens det blir ljust igen!



a new day.


halsband kroatien. långt örhänge ginatricot. blus zara. kjol åhlens. knästrumpor H&M. ring 1 style by kenza. ring 2 glitter.



espresso house, my new best friend.

läraren jag skulle ha på morgonen var inte där. efter omformat schema slutade det med att jag fick gå hem vid halv elva. men stannade fram till lunch. intresseklubben antecknar? please, put in your carebox! men kände inte alls för att åka hem. så följde med sebastian och annika till espresso house. lyckan som uppstod när jag insåg att jag kunde köpa mig en frapino. och så säger de i kassan att "det inte säljs så här års." ännu en anledning till varför jag ska gå i ide på vintern. dö. så köpte inget i ren strejk. så medans annika mumsar på sin muffins ska vi alla sätta igång med skolarbete. mysigt. nu ska det pluggas! varför ligger min kamera hemma? why!?





thinking thoughts

jag har varit tjejen i gruppen som reflekterat allt som sker. vridigt och vänt på allt i alla olika synvinklar. alla vinklar som finns och några till. funderat ut vad som är bäst att göra här näst och sen tänkt lite till om det är värt det. jag har varit rädd att öppna mig och visa vad jag trodde var jag. jag trodde jag skulle bli sårad om jag visade mig från den sidan som jag var. jag gick med muren uppe och hoppades på att ingen skulle se igenom den. idag, inser jag att det var hur många som helst som såg igenom den. att de alldra flesta såg vad som var jag. såg hur skör jag var men ändå, det var ingen som sa det till mig. det var aldrig någon som tog mig till sidan tittade mig i ögonen och frågade vad som var fel. aldrig. ingen hade väl tid och ork att bry sig. men snälla, ser ni någon, alla uppskattar inerst inne att folk bryr sig om en. att man inte går dag in och dag ut utan att någon noterar att man varit där. alla behöver vi möjligheten till att vakna upp. alla har vi rätten till väckarklockan. någon som verkligen tar sig tiden att säger vad de ser. att de inte ger sig när man ljuger. bara för att man inte vill visa sig sårbar. vad är det för falsk värld vi lever i?! men måste tacka han. han som sa till mig att han läser av mig "så jävla fort." "att jag inte alls är svårläst", utan att jag är precis som som hans ex. har aldrig uppskattats att bli plaserad i någons fak. ännu mindre någons "ex-fak". men vad hände? killen stärkte mig.
måste jag tacka för. äntligen kunde jag släppa alla bemaningar och ideal och istället var jag. man kan inte bli älskad av alla. fine. i get it. men att det tagit mig hela livet och inser det först nu. det är slöseri med tid. hjälp era nära och kära. tycker egentligen de här är för privat. men jag vet att det finns så himla mycket fler jag som springer runt och låtsar vara någon annan. alla har vi rätten till att vara oss själva. ta er tiden att hjälp andra som kan behöver pushen att nå fram. ni är värda det. du är värd det.

vad kul det är att hitta gamla bilder på sig själv.