fuck standard.

här skriker en frånvaro jag inte trivs med att höra. men igår var jag i stort sätt hela dagen i malmö med min andra halva johanna. mellandags rea. mums. gott sällskap. kan inte bli mer rätt! precis vad som behövdes. fixa även det sista inför nyår. -som är imorgon. whopp whopp! tog mig sedan hem till linn & sov där. jävlar vad jag och den kvinnan pratar! sömnlösa nätter och mycket skratt. tur att jag har någon som förstår mig... idag sen bestämnde jag för att möta upp min saknade annika. massa prat om ditan och datan. åh, vet inte vad jag ska säga. blir bara så glad. att människor som hon finns. även vi tog tiden till att kolla lite mellandagsrea. välförtjänat. åh. vilka otoligt bra två sista dagar av 2012 jag har fått. tack tack. 

kom hem med bland annat ett par nya jeans från zara. faoundationboste & tröja från hm, nagellack från veromoda & julklapp från linn (cubus) köpte även ett par nya skor, tror de kan rädda det mesta. smalklack har fått en ny innebörd. haha. aja, får öva lite här hemma eller nåt! nu ska jag hoppa in i duschen och sen vidare till en killkompis. 



i believe it's beautiful.


jag fick som sagt mitt efterlängtade 50mm 1.8 i julklapp. något jag sällan gör med min systemkamera är att filma. men någon fix idé slog mig så bestämnde jag mig för att testa filma med just denna utrustning. slängde sedan in klippen i premiere. utan några eftekter eller för/eftertexter blev det ändå ett mysigt litet klipp. lte det här julen i stockholm gav mig. inte det finaste men det gör mig glad i alla fall. 



världen ur ett nytt perspektiv.

leker vidare med mitt nya tillskott. ska över på middag & lite julfirande hos morfar & hans fru. trevligt. antagligen stöter jag på kusinerna idag också. senare ikväll satsar hela familjen findlandfärjan. spa-behandling, shopping & god mat planeras erbjudas. skämma bprt sig lite till känns inte alls fel. 



at least i got a white christmas.

juldagen, det är idag det. som alla andra år följde vi våran tradition och åkte in till stan för att kolla på nk;s julskyltning. inget speciellt i år faktiskt... men fint var det. med alla figurer från olika sagor. efteråt bjöd mormor familjen på fika. -också tradition som man inte tackar nej till. skulle egentligen ikväll över till ett par vänner i hammarby sjöstad, men ikväll stannar jag hemma medan resterande familjemedlemar åker dit. jag måste satsa på att bli frisk! jag vägrar sitta hemma på nyår. så enkelt är det. men på bättringsväg är jag, tur det. 



från lilla mig till er alla, god jul.

GOD JUL. julafton träffade oss i år igen. med mat och julklappar, gott sällskap & en mysfaktor ingen riktigt kan sätta fingert på. julklapparna är då inte allt. saknaden efter vissa av min släkt här upp gör ont. men ytterst tacksam är jag att jag ändå får träffa dem de få gånger jag får. tack för allt jag fått som lyckats göra mig något lyckligare än vad jag redan är. alla julhälsningar och julkort. fint är det verkligen. tack. men julens finaste måste ändå vara mitt 50 mm från mamma och pappa. när ljuset tillåter ska jag ut och testa vidare. sålänge får ni kolla igenom några bilder från idag. kan ni se vilka som är tagna med 50mm;ert och vilka som är tagna med 18-105mm? nu ska jag åter gå till mitt julfirande. kram på er alla. hoppas ni har en underbar jul.



now i take a break.

avslutat min antagligen sista subway måltid det här året. sitter på tåget mot högre makter. nej men nu bär det av till släkten i huvustaden själv. stockholm. sitter här och tycker lite synd om mig själv, lagom till jul har jag både ont i halsen och feber. fan. har doserat kroppen med rimlig mängd ipren de senaste två dagarna så förhoppningsvis är det över snart. funderar på att lägga mig tillbaka och sova en sväng. kallt är det i alla fall i lund när jag lämnar det. 



som vi alla längtat.

fått spänna ut min skärp två hål efter all mat från dagens julbord. firande nämligen jul idag med pappas sida av släkten. julen är verkligen en högtid som testar både tålamod & hur mycket mat man kan få plats med i magen. att ständigt stoppa i sig något är liksom en del av hela julen. inte nog med julbordet så finns det tilltugg både innan, under och efter. jag lever i matkoma från och med nu. njuter av de julklappar jag fått tilldela. spendera tid med min släkt får mig verkligen att ladda om batterierna. lära sig att njuta av nuet. så en sak är säker. allt annat  får vänta, för idag firas det jul. kram på er alla! 

// 1. känns som om man går misste om så mycket om julen när man inte äter silen.//  
2. julklappsbytande blev det ändå även om de inte är riktig jul förens på måndag. //
3. pappa kommer alltid vara min egna konstnär. ibland får man gubbar på sina paket. lika fint det om inte finare. //



let me look under the christmas tree.

första dagen på detta jullov. var hemma runt tolv igår kväll efter att varit hemma hos en gammal killkompis. skönt att ha någon i sin egen lilla by att ta sig till. inte så lång utan att jag kan cykla dit & hem. imorse unnade jag mig en ordentlig sovmorgon och det som fanns kvar av dagen när jag vaknat har jag städat & gjort det sista inför vårat julfirande imorgon. japp, jag firar jul imorgon. hihi. kanske därför mina föräldrar redan har lagt denna kulls julklappar under granen? 



du är bland det finaste jag har.




nu är jag stolt.


äntligen är vi klara! skolarbetet från bryggeriet ligger nu färdigt och inlämnat. check check! kan ni inte klicka på den här så gå in på youtube istället... & jävlar, det här kan jag mer än gärna ha mitt namn på. nöjda är vi, jag och linn. trots att film inte är våran grej så måste vi vara nöjda.  för här jag mig glad. nu ska jag iväg och ta ut min lycka på gymmet. 



look what we done.

johanna fyllde år igår. hippihipp hurra! jag & linn är inte dåliga vi heller... för i present från oss båda i helgen fick hon bland annat ett halsband om linns mamma hade gjort, men även detta förtjusande mobilskal. jävlar vad fint det blev. vi kan vara stolta över att vi gjort de på egen hand!  



let me work my ass off.

skolarbete, skolarbete och lite mer skolarbete. har en hel del som måste bli klart den här veckan & minst lika mycket som jag inte ens har börjat på... men nu börjar det prioteras istället. foto kan få bli klart nu innan jul så gjorde precis färdigt den sista uppgiften -gör en gif. har fyra arbeten jag ska lämna in till min fotolärare imorgon, effektiv tjej! för att vara min första egengjorda gif så får jag vara nöjd. nästa gång blir det stativ & en mer ett enklare motiv. -tror nämligen att det hade varit snyggare så... aja, man lever för att lära!



please let me stay inside.

såhär ser det utanför mitt hus. snön blir slask och vattnet som bildas överbelastar stuprännan så det läcker... så himla tråkigt det är ute. kommer bli tvungen att jobba om någon timme men först ska jag sega mig lite till & kanske slå på något avsnitt på datorn & om orken finns, plugga lite. söndagar är bara en seg lång dag som hjälper oss att förbreda inför ny vecka & nya krafter & utmaningar. en vecka kvar innan jullov. sen kan jag gå ide. härligt! 
 



lovers to friends.

älskade lördag. trots att all snön tvingas till slask. plusgraderna ligger i luften lagom till en vecka innan jul. jag vet inte. jag bryr mig inte. snön är fin där den ligger men den kan lika gärna försvinna. men julen får helst vara vit... bara så himla tråkigt att behöva ställa in uggsen och sätta på sig kängorna istället. idag sattes även julgranen på plats. pyntad är den också! snart kommer linn hit & senare ska vi vidare och fira johanna. äntligen fyller den ungen också 17,(eller ja, på måndag) grattis grattis! 



jag är lillkåt.

sitter hemma hos min andra halva & njuter över att vi har bakat färdigt cupcakesen tills imorgons firande. nu ska jag mysa vidare med hanna & johanna. haha. 
 



she's a freak.

termometern står på 16 minus grader & hjälp vad mycket jag fryser mig igenom dessa dagar. vandrar runt som en eskimå i mina vinterkläder. planerna för idag strök jag helt. efter min massage efter skolan så har jag haft en otrolig huvudvärk & illamående. blir tyvärr så när alla späningar i nacken inte släpper. istället har jag höjt myshetsgraden med att köra lite bil ihop med pappa & även svänga inom på besök hos farmor & farfar. härligt att se de nissarna igen! 
 
mycket som känns ostabilt & ligger på is just nu. inte endast för väderts skull... vi får väl se vad framtiden ger mig helt enkelt. fokuserar på det bra från idag & är ytterst tacksam över att jag fick chansen att känna av saknad relation. 



alla är vi lika men olikast är ändå vi.

några av de få bilderna på mig & linn från igår.



ni är all bra ni.




leker i studion.

jag kan lova er att ni inte ens har hälften så roligt på era lektioner som jag har. spenderade i stort sätt hela min eftermiddagen med att ta massa bild på mina kära vänner linn & ina. en hel del fina bilder även om resterande bilder är fruktansvärt flummiga. gott skratt har jag i alla fall fått efter jag tittat igenom bilderna. kan skratta mig gråtandes flera gånger om med de här! trots detta lyckades jag fotade några bilder till linns blivande visitkort. tror allt att det kan bli riktigt bra. kanske borde satsa på att fixa några visitkort själv...? aja, nu ska jag laga mat. så går det när resterande familjemedlemar sitter fast i köer runt om i skåne. trevligt. hoppas att det i alla fall blir något ätbart.



some days are better than other.

inte nog med att jag igår köpte klänningen & skorna jag tänkt bära på nyårsafton så bjöd mamma på fika inne på st jakobs stenugnsbageri. det är något extra med deras trånga miljö och ugnsbakade varor.  den mysiga inredningen och de runda stora kopparna får en att njuta lite extra. dofterna där inne kan göra vem som helst glad över att det har ett luktsinne som fungerar! köpte hem lite gott bröd när vi ändå var där som familjen njöt av som frukostbröd imorse. nu ska jag vidare ut med bilen & sen blir det jobbetid. vi får se var dagen slutar. 



allt annat får vänta.

vintern får mig att vilja eftersträva mysighet på en helt ny nivå. tända ljus, mysa hela dagarna i inneskor, äta gott och njuta av enskilda människors närvaro och sällskap. på vintern kryper jag ner under täcket och går i mysighets-ide fram till våren. jag hatälskar den här tiden. längtar efter värmen så det gör ont. även om jag vet om att tiden inte kommer gå fortare för det. tvingar därför mig själv till att göra & uppleva de saker jag missar under värmens tid. vintern har sina positiva sidor trots allt. 



lovely friday, thank you for being here today.

kan förklara denna dagen med ett ord, trötthet. känns som jag aldrig vakna. sov igenom skolan fram till halv tolv och mitt mag&benpass på gymmet efteråt. då mamma inte var hemma bjöd pappa resterade familjemedlemar på pizza. väl förtjänat & gott. senare mot kvällen kom även finbesök i form av min killkompis som precis lämna. så går det när man ska börja jobba klockan sju på en lördag. mycket prat & så fick han följa med in i the mentalistens värld. mysigt var det i alla fall. imorgon ska jag, mamma & syster strosa längst med lunds gator tills fötterna blöder efter allt som december får en att vilja ha. 
 
 



you are better than good.

skulle kunna klottra ner massor i detta inlägg, men för alla skull så slipper ni läsa & ta del av precis allt. prov fick jag tillbaka & redovisningar avklarade. check check. var med på öppet hus idag på skolan och kan gå och lägga mig med lite mer egobostad kropp. känner att jag gjorde en god insats och kan ha ett gott samvete. trots att dagen ändå känts som en otroligt krängande berg&dalbana. känns som allt ligger för tätt in på. som om allt verkligen känns... 

är tacksam över att jag har dig. fina du. 



you can try and fail, but never fail to try.

 



ibland saknar jag saker jag inte ens har haft.

ligger hemma och puzzlar ihop julens önskelista. julen är verkligen en ursäkt till att få vara liten igen. varför inte skriva listan på ett röttpapper som jag gör? haha. har legat och dreglat till the mentalist & vampire diaries hela förmiddagen. nu ska jag straxt ta tag i allt pluggande. engelska & svenska står på listan. ikväll ska jag senare göra mig pråper nog att lämna huset, för lite körteori. håller tummarna för att någon kör mig dit. 



jag tror jag drömmer.

i fall ni har missat det efter alla snö-statusar så kan jag säga att snön ligger kvar. men hur mysigt är det inte? julbelysningen på lunds gator är uppsatta & julgranen står grant på torget. så ska det vara så här års. trots att det kommande dagarna består av plusgrader --> slask, så njuter jag över att det finns idag. var iväg på lunchen med linn för att titta in vad butikerna har att erbjuda. efter en massa vriddande och vändande på plånbokens innehåll för att få månaden att gå ihop la jag tankarna åt sidan en stund & kom hem med två mumsbitar. 

egen metod på fisheye minst sagt! 
 



bakar en kaka och njuter av doften.

lagom till första advent faller snön ner. pepparkaksbakandet fortsätter och hela huset har luktat pepparkakor & lussekatter hela dagen. jag eftersträver mysighet & jag fått det flera gånger om den här helgen. nu ska jag njuta av mitt kungliga besök i form av johanna. älskade vän, allt för länge sen. 



lek inte med maten, var det inte så det sa?

gjorde för första gången årets pepparkakashus från grunden. otroligt vad mycket tid det tar! då jag är den i familjen med bäst tålamod slutade det med att jag fick sitta själv och montera ihop de olika delarna själv. tur i oturen kom mamma på i sista sekund om att huset blev för högt för bokhyllan. så någon skorsten blev det inte. julkänslan finns här hemma minst sagt. 
1.klippa ut mallarna. 

2. kavla ut & placera mallarna på pepparkaksdegen. 
3.beskär degen efter mallen
4. ta bort mallen & ställ in den i ungen. gradera med glasyr. 
5. montera ihop bitarna med varandra och stötta upp (i detta fallet ett glas) innan det har stelnat. 
6. hitta en lämplig plats där ditt mästerverk syns. (detta fall, familjens bokhylla i allrum.) 





första december tvåtusen tolv.

efter jobb & städning nalkade det mot jul här hemma. gardiner & julpynt sattes upp. myskänslan är uppe till max. ljusbelysningen inomhus är också uppsatt som en bekräftelse på att det är okej att börja längta inför julen. 23 dagar kvar. årets första avsnitt av julkalendern har visats. undra om det är något att ha i år... ska staxt fixa till mig lite, få bort all glasyr & pepparkaksdeg för ikväll ska jag ta en mamma & dotter kväll. bio står på schemat. mysigare får man leta efter. tror vi bestämde oss för att se "en oväntad vänskap." 

detta pryder nu finbordet & är egen gjort av mig. fin fint.